Královéhradecký kraj vyhlašuje nové dotační programy v oblasti kultury a památkové péče

17. 6. 2024 Autor: Petra Vaněčková

Královéhradecký kraj vyhlašuje nové dotační programy v oblasti kultury a památkové péče.

Novými dotačními programy v oblasti kultury a památkové péče jsou „Modernizace prostorového a technického vybavení knihoven“ a „Restaurování a obnova válečných hrobů a pietních míst“.

První dotační program podporuje obnovu a modernizaci prostorového i technického vybavení knihoven. Jeho cílem je zkvalitnit poskytované služby veřejnosti a vytvořit přívětivé zázemí pro rozvoj komunitní činnosti knihoven (včetně podpory bezbariérovosti) v oblasti kultury a neformálního vzdělávání v obcích a městech Královéhradeckého kraje. Podporovaná knihovna musí být zapojena do systému regionálních funkcí knihoven Královéhradeckého kraje.

V rámci druhého dotačního programu bude možné žádat na restaurování a obnovu válečných hrobů a pietních míst, které nejsou prohlášené za kulturní památku. Jedná se o válečné hroby a pietní místa evidované v Centrální evidenci válečných hrobů (CEVH) vedené Ministerstvem obrany ČR. Podpora této oblasti zlepší podmínky prezentace kulturně-historického dědictví Královéhradeckého kraje.

Příjem žádostí o dotaci je od 17.6.2024 do 28.6.2024. Projekty bude možné realizovat až do konce listopadu 2025. Bližší podmínky obou dotačních programů jsou zveřejněny na dotačním portálu.