Doprovodná informace ke třem žádostem o informace doručeným dne 11.06.2024

9. 7. 2024 Autor: Vladimír Kučera

Krajský úřad Královéhradeckého kraje

VÁŠ DOPIS ZN.: -
ZE DNE:
NAŠE ZNAČKA (sp. zn.): KUKHK-IZ-67/MSZ/2024, KUKHK-IZ-68/MSZ/2024, KUKHK-IZ-69/MSZ/2024

VYŘIZUJE: Mgr. Vladimír Kučera
ODBOR: majetkosprávní a krajský živnostenský úřad
ODDĚLENÍ: stížností a dozoru obcí
MOBIL: 722 979 085
E-MAIL: vkucera@khk.cz

DATUM: 08.07.2024

Počet listů: 2
Počet příloh: 0 / listů: 0
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Doprovodná informace ketřem žádostem o informace doručeným dne 11.06.2024

Dne 11.06.2024 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také krajský úřad nebo povinný subjekt) od různých žadatelů a žadatelek 3 stejné žádosti dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen InfZ), jíž se domáhali poskytnutí následujících informací (citace):

„...na základě historického faktu, že od 21.7.1992 do 31.12.1992 neměla Česká a Slovenská Federativní Republika prezidenta, který by zákonnou cestou přenesl pravomoci z ČSFR do České republiky a Slovenské republiky, a jmenoval vládu a soudce na české i slovenské straně, vznáším tímto dotaz, kdo vás jmenoval do funkce anebo na post, který zastáváte, a kdo vám, vašim nadřízeným a jejich předchůdcům předal potřebné pravomoci k tomu, abyste mohli od 1.1.1993 na území našeho státu vládnout zákonnou mocí, nakládat s majetky státu a rozhodovat o občanských právech a občanskoprávních povinnostech svých spoluobčanů? Co vás tedy opravňuje, vydávat sebe a své spoluobčany za občany ČR a SR? Dokud neodpovíte na mou otázku ohledně potřebných pravomocí k výkonu vámi zastávaného úřadu, nejste oprávněni, stejně jako všichni, co se vydávají za občany ČR a SR, vůbec k ničemu. Pakliže neprokážete své pravomoci, vyzývám vás k proplacení podílových listů občanů ČSR“.

Dále byla k výše uvedené žádosti přiložena též následující žádost dle InfZ, jíž se žadatelé domáhali poskytnutí následujících informací (citace):

„...na základě historického faktu, že od 21.7.1992 do 31.12.1992 neměla Česká a Slovenská Federativní Republika prezidenta, který by zákonnou cestou přenesl pravomoci z ČSFR do České republiky a Slovenské republiky, a jmenoval vládu a soudce na české i slovenské straně, vznášíme tímto následující dotazy:

1. Kdo jmenoval údajné vládní a státní úředníky na posty anebo do funkcí, které zastávají, a kdo jim, jejich nadřízeným a jejich předchůdcům předal potřebné pravomoci k tomu, aby mohli od 1.1.1993 na území našeho státu vládnout zákonnou mocí, nakládat s majetky státu a rozhodovat o občanských právech a občanskoprávních povinnostech svých spoluobčanů?

2. Co orgány veřejné moci opravňuje k tomu vydávat se za orgány státní moci?

3. Co opravňuje kohokoliv k tomu vydávat sebe a své spoluobčany za občany České republiky a Slovenské republiky?

4. Co opravňuje kohokoliv k tomu, aby své spoluobčany nutil plnit z absolutně neplatných právních úkonů a aby pobíral plat, výsluhy anebo důchody za provozování protistátní a mezinárodní trestné činnosti?

Připomeňme, že pravomoci nevyplývají ze zákona, nýbrž jsou předávány odshora dolů a vždy jen osobou oprávněnou, a že ke dni 31.12.1992 tu k tomu nikdo oprávněn nebyl. Dále je nám známo, že v mnoha případech na dotazy ohledně pravomocí státních úředníků po 1.1.1993 za naše škůdce a povinné odpovídají zcela nekompetentní osoby, jako například údajní asistenti údajných soudců anebo „vyšší soudní úřednice“. Všechny, kteří se i přes nedostatek pravomocí a kompetencí vyjadřují k notifikaci dlužníků, škůdců, upozorňujeme, že se tím stávají jejich komplici v protistátní a mezinárodní trestné činnosti a že ponesou spolu s nimi hmotnou i trestní odpovědnost.

V případě, že nám svými odpověďmi neprokážete, že disponujete potřebnými pravomocemi k výkonu vámi zastávaných úřadů, anebo neprokážete, že potřebnými pravomocemi disponují ti, které vydáváte za oprávněné rozhodovat, není nikdo z vás k ničemu oprávněn a všechna vaše rozhodnutí a vámi provedené právní úkony jsou absolutně neplatné, neboť jste jednali a jednáte v rozporu s občanským soudním řádem. V takovém případě jste povinni proplatit podílové listy občanů ČSR a uhradit škody na straně Československé republiky a věřitelů státu, k čemuž vás tímto vyzýváme. Podílové listy občanů ČSR jsou registrovány na ministerstvu financí a na České podnikatelské pojišťovně.

Závěrem bychom vás rádi informovali, že v nejbližších dnech podáme jménem Československé republiky návrhy na vydání předběžných opatření k německým soudům, které v roce 2022 uznaly naší právoplatnou státní příslušnost k Československé republice, náš status poškozených státní mocí i naše nároky na náhradu všech našich škod. Podané dotazy ohledně pravomocí státních úředníků po 1.1.1993 jsou zároveň notifikací našich odpůrců.“

Povinný subjekt zaevidoval žádosti pod sp. zn. KUKHK-IZ-67/MSZ/2024, KUKHK-IZ-68/MSZ/2024, KUKHK-IZ-69/MSZ/2024 posoudil je a konstatoval, že se jedná o žádosti o informace ve smyslu InfZ, které obsahují potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

Žádosti vyřizoval věcně příslušný odbor krajského úřadu, a to odbor majetkosprávní a krajský živnostenský úřad, oddělení stížností a dozoru obcí (vizte organizační strukturu krajského úřadu https://www.khk.cz/cz/krajsky-urad/organizacni-struktura/organizacni-struktura-krajskeho-uradu-kralovehradeckeho-kraje-147/).

Žádosti o informace byly vyřízeny sděleními povinného subjektu ze dne 25.06.2024, ve kterých povinný subjekt vytvořil nové informace a odpověděl žadatelům na položené dotazy.