Zlatou vážku v kategorii Instituce roku získalo Centrum investic, rozvoje a inovací Královéhradeckého kraje

9. 11. 2023

Národní cenu sociálního podnikání Zlatá vážka získalo Centrum investic, rozvoje a inovací (CIRI) Královéhradeckého kraje. Minulý týden se v pražském Černínském paláci uskutečnilo slavnostní vyhlášení prvního ročníku a CIRI excelovalo v kategorii Instituce roku. Za spolupráci a podporu sociálního podnikání a udržitelný rozvoj regionu získalo 1. místo.

do textu 1
Ředitelka CIRI Vendula Hájková s kolegyní Janou Smetanovou (uprostřed)

„Toto uznání je pro nás obrovským potvrzením naší snahy o podporu sociálního podnikání a udržitelného rozvoje našeho regionu. Pracujeme na tom, abychom byli pomocnou rukou pro regionální aktéry při dosahování jejich cílů. A od roku 2015, kdy u nás vzniklo Regionální centrum podpory sociálního podnikání, je jedním z našich hlavních cílů podporovat sociální podnikání. Snažíme se nejen poskytovat poradenství, ale také budovat sítě a popularizovat sociální podnikání v našem regionu. Pravidelně pořádáme semináře, workshopy, exkurze a veletrhy sociálního podnikání. Vydáváme katalog sociálních podniků či realizujeme inkubátor sociálních podniků“, uvedla ředitelka CIRI Vendula Hájková.

Národní ceny sociálního podnikání vyhlásila Deklarace odpovědného podnikání z.s., iniciativa zastřešující víc než 100 sociálních podniků v tuzemsku, spolu s Poslaneckou sněmovnou ČR a generálním partnerem ČSOB. Ceny jsou udíleny v šesti kategoriích, a to Inovativní podnik, Inspirativní spolupráce, Rozvoj regionu, Asistent/ka roku, Instituce roku a Osobnost roku.

O vítězích jednotlivých kategorií rozhodovaly dvě poroty. Hlavní porota, složená z organizátorů, partnerů a zástupců poslaneckých klubů a druhá hodnotící veřejná odborná porota složená z odborníků napříč oblastí sociálního podnikání, ekologického podnikání a udržitelnosti. Laureáti si odnesli finanční odměny v hodnotě stovek tisíc korun a také pozlacenou sošku Zlaté vážky z dílny sochaře Viléma Friče.

Královéhradecký kraj a Centrum investic, rozvoje a inovací (CIRI) získaly prvenství v kategorii Instituce roku.

Národní ceny sociálního podnikání Zlatá vážka si kladou za cíl popularizovat téma zaměstnávání hendikepovaných občanů, práci sociálních podniků a přinášení inspirace v oblasti spolupráce mezi sociálními firmami, korporátními společnostmi, státní správou i samosprávou.

do textu 2
PŘEHLED OCENĚNÝCH

Inovativní podnik:

1. místo Revenium, z.s.

2. místo Cider Bohemia

3. místo: Institut pro památky a kulturu, o.p.s.

Instituce roku:

1. místo: Královéhradecký kraj a CIRI

  • ostatní finalisté: Pardubický kraj, Magistrát města Brna

Inspirativní spolupráce:

1. místo: DobroDílo s.r.o. a LINDSTRÖM.cz

2. místo: Aranžérie a Deloitte

3. místo: Chrpa a Lagardere Travel

Rozvoj regionu:

1. místo: Květná zahrada

2. místo: Sady sv. Prokopa

3. místo: Dobroty s příběhem

Asistent/ka roku:

1. místo Věra Hošková (Kolibřík CSR)

2. místo Jana Kubáčková (kavárna Láry Fáry)

3. místo Petra Fuková (Domov sv. Anežky)

Osobnost roku:

1. místo: Ondřej Závodský (MPSV)

  • ostatní finalisté Olga Richterová (PSP ČR), Lea Surovcová (ČT)
Více informací o soutěži Zlatá vážka zájemci najdou na zlatavazka.cz.

 

Fotogalerie