Začíná přihlašování do letošního Hackathonu Královéhradeckého kraje

12. 9. 2023

Dnes začalo přihlašování do třetího ročníku programátorské soutěže Hackathon Královéhradeckého kraje, která se uskuteční 19. října. Týmy složené z žáků a studentů budou mít opět možnost vytvořit návrh webové aplikace využívající otevřená data, která bude sloužit všem obyvatelům kraje.

Začíná přihlašování do letošního Hackathonu Královéhradeckého kraje

„Hackathon Královéhradeckého kraje je skvělou příležitostí pro účastníky vyzkoušet si svoje programátorské dovednosti přímo v praxi a ostré konkurenci a získat cenné zkušenosti do budoucího zaměstnání. Současně je to výborná propagace otevřených dat, která nabízejí mnoho příležitostí ke zpracování, ale neví se o nich tak, jak by si to zasloužila. Výsledkem Hackathonu pak není jen něco abstraktního, ale návrhy konkrétních aplikací, které mohou sloužit široké veřejnosti,“ uvedl k soutěži před časem 1. náměstek hejtmana Pavel Bulíček, odpovědný za oblast investic, informačních technologií a inovací.

Hackathon Královéhradeckého kraje 2023 se odehraje ve čtvrtek 19. října na půdě Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové. Dvou až čtyřčlenné týmy žáků a studentů budou během dne vytvářet návrh aplikace pracující s otevřenými daty nejen Královéhradeckého kraje, ale i s možným využitím všech datových sad otevřených dat publikovaných v Národním katalogu otevřených dat.

Soutěž je určena pro studenty středních škol (gymnázium, střední odborná škola a střední odborné učiliště), konzervatoří, vyšších odborných škol nebo vysokých škol.

Soutěžit se bude v týmech v počtu od 2 do 4 soutěžících, přičemž maximální počet soutěžících bude 60 osob. Z účasti jsou vyloučeny osoby v pracovním či obdobném vztahu s partnery soutěže. Soutěžící budou používat počítače a vybavení v místě konání nebo mohou používat i vlastní notebooky a další hardwarové vybavení.

Přihlášku je možné poslat od 12. září do 12. října do 23:59. Registrační formulář je umístěný na webových stránkách hackathonu www.datakhk.cz/pages/hackathony.

Spolupořadatelem je Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové a Centrum investic, rozvoje a inovací. Partnery soutěže jsou společnosti Quadient Technologies Czech, s. r. o., IQRF Alliance, z. s., IQRF Tech, s. r. o., MICRORISC, s. r. o., Unicorn Systems, a. s. a GIST, s. r. o.

Záštitu nad touto studentskou soutěží udělili Martin Mesršmíd, ředitel Digitální a informační agentury, Josef Hynek, děkan Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové a Pavel Bulíček, 1. náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje.

Soubory ke stažení