Zavlaje festivalová vlajka a zazní Jiráskova Lucerna. V pátek začíná festival Jiráskův Hronov

27. 7. 2023

Královéhradecký kraj srdečně zve na 93. ročník mezinárodního divadelního festivalu Jiráskův Hronov, který během následujícího týdne nabídne bohatý divadelní i hudební program, semináře, výstavy a diskusní panely. Slavnostní zahájení se uskuteční 29. července od 14:15 na náměstí Čs. armády v Hronově.

do textu 1

Festival potrvá od pátečního večera 28. července do soboty 5. srpna a během tohoto týdne nabídne 15 seminářů, do kterých se přihlásilo více než 250 seminaristů, a představí 39 divadelních souborů s celkem 89 představeními. Chybět nebudou ani dva zahraniční soubory, jeden ze Slovenska a druhý z USA. Dále se návštěvníci mohou těšit na 30 koncertů, čtyři výstavy a dalších 20 různých doprovodných akcí.

Festival Jiráskův Hronov se koná hned na několika místech ve městě. Hlavní program se uskuteční v Jiráskově divadle, Sále Josefa Čapka a v Sokolovně. Doprovodný program na náměstí Čs. armády a na dvou pódiích v parku Aloise Jiráska.

Kompletní program včetně předprodeje vstupenek na představení návštěvníci naleznou na webu https://jiraskuvhronov.eu/program. Akci v rámci trvalé záštity dlouhodobě finančně podporuje Královéhradecký kraj.

Soubory ke stažení