Vyšlo zářijové číslo U nás v kraji

6. 9. 2023

Zpravodaj U nás v kraji vychází každý měsíc v roce kromě července a srpna. Čtenáři v něm naleznou to nejzajímavější, co se v kraji za uplynulý měsíc odehrálo.

Vyšlo zářijové číslo U nás v kraji

Z obsahu vybíráme:

Pod hradeckými lízátky se opět hraje, stavbu multifunkční arény podpořil kraj 100 miliony

Na začátku srpna se splnil sen všem fanouškům hradeckého fotbalu. Po několikaleté rekonstrukci se v Hradci Králové otevřel fotbalový stadion v Malšovicích. První zápas domácího týmu s Českými Budějovicemi zde vidělo přes devět tisíc diváků. Stavbu multifunkční arény podpořil také Královéhradecký kraj, a to dotací ve výši 100 milionů korun.

S podporou kraje začala rekonstrukce pedagogické fakulty

Dotací ve výši 45 milionů korun Královéhradecký kraj podporuje rekonstrukci budovy Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové, která začala na konci července. Původní předpokládaný rozpočet investice se navýšil a bez pomoci kraje by univerzita s rekonstrukcí budovy v centru Hradce Králové nemohla začít.

Královéhradecký kraj je jedním z nejlepších míst pro život v Česku. Jeho obyvatelé jsou druzí nejspokojenější

Ze všech 14 krajů ČR se Královéhradecký kraj ve srovnávacím výzkumu Místo pro život 2023 umístil na druhém místě. V hodnocení podle dat kraj bodoval napříč kategoriemi. Uspěl ale také v průzkumu spokojenosti, ze kterého vyplynulo, že obyvatelé kraje jsou druzí nejspokojenější s podmínkami pro život v místě svého trvalého bydliště.

Kraj vydal výjimky, které v případě potřeby umožní odstřel problematických jedinců vlka obecného

Krajský úřad Královéhradeckého kraje vydal rozhodnutí o výjimce dle zákona o myslivosti k odlovu vlka obecného v 17 honitbách na jeho území. Nejedná se o obecnou výjimku k odstřelu vlka, ale o administrativní rámec, který umožní jednat v případě potřeby eliminace problematického jedince.

Suchý Důl je krajskou Vesnicí roku 2023

Suchý Důl na Náchodsku byl v druhé polovině srpna dějištěm slavnostního předávání cen v rámci krajského kola soutěže Vesnice roku 2023. Zástupci vítězné obce převzali cenu za první místo v podobě Zlaté stuhy. Ocenění si přijeli převzít také představitelé dalších přihlášených vesnic regionu. Vítězný Suchý Důl bude Královéhradecký kraj reprezentovat v celostátním kole soutěže.

V Jičíně kraj připravuje stavbu pavilonu psychiatrie

U jičínské nemocnice vznikne nový pavilon psychiatrie spojený se dvěma podzemními patry pro parkování. Touto investicí Královéhradecký kraj zvýší kapacitu tamní lůžkové péče, ale současně pomůže s řešením chybějících parkovacích míst v areálu. Radní vybrali autora projektové dokumentace, kterým se stala společnost KANIA. Dokumentaci zpracuje za 11,5 milionu korun bez DPH.

K dostání i elektronicky

Pokud jste aktuální číslo zpravodaje nedostali do schránky, volejte na telefonní číslo 495 817 111, nebo nám napište na email: unasvkraji@kr-kralovehradecky.cz. Do zprávy uveďte vaši adresu a my zařídíme nápravu.

U nás v kraji si můžete vyzvednout také osobně, a to v patnácti obcích s rozšířenou působností, konkrétně v místních turistických informačních centrech.

Magazín si můžete přečíst také v elektronické podobě na krajských webových stránkách, kde naleznete i archiv starších čísel.

Přejeme vám inspirativní čtení.