Vyšlo červnové číslo U nás v kraji

5. 6. 2024

Zpravodaj U nás v kraji vychází každý měsíc v roce kromě července a srpna. Čtenáři v něm naleznou to nejzajímavější, co se v kraji za uplynulý měsíc odehrálo.

Vyšlo červnové číslo U nás v kraji

Z obsahu vybíráme

Procestujte kraj vlakem či autobusem, třeba za řemesly

Hledáte zajímavý tip na prázdninový výlet? Vydejte se po stopách řemesel v kraji – podrobnosti naleznete na straně 5. Chcete se jen inspirovat, kam vyrazit během letních měsíců? Sledujete stránky: hkregion.cz. Zde naleznete zajímavosti z celého regionu, které nabízejí úžasné zážitky.

Na cílený rozvoj venkova směřuje 64 milionů korun

Na rozvoj menších obcí formou dotační podpory obecních projektů v rámci Programu obnovy venkova Královéhradecký kraj letos rozdělí téměř 64 milionů korun.

Na kole po něm jezdil Tomáš Holý. Se záchranou Podsemínského mostu pomůže Královéhradecký kraj

Královéhradecký kraj se zapojí do záchrany Podsemínského mostu na Semilsku. Most, který proslavil zejména český film Jak dostat tatínka do polepšovny, je v současnosti v havarijním stavu a jeho opravu se místním léta nedaří uskutečnit. Liberecký a Královéhradecký kraj proto uzavřou memorandum k vytvoření podmínek pro opravu tohoto mostu, který leží na hranici obou krajů v turisticky exponované oblasti Českého ráje.

V Domově sv. Josefa vznikly první „chytré byty“ v Česku pro vážně nemocné s roztroušenou sklerózou

Na začátku května zahájil s krajskou pomocí provoz nový objekt v areálu Domova svatého Josefa v Žirči u Dvora Králové. Toto středisko Oblastní charity Červený Kostelec nabízí jako jediné zařízení v Česku komplexní péči pro vážně nemocné roztroušenou sklerózou. Lidé s hendikepem tu získají krátkodobé přechodné bydlení, odbornou pomoc a podporu.

V Hostinném vznikne nový domov pro seniory. Městu s výstavbou pomůže kraj

Město Hostinné postaví s krajskou pomocí nový domov pro seniory. Nové zařízení s 56 lůžky vznikne za 100 milionů korun včetně DPH, přičemž samo město vynaloží ze svého rozpočtu 20 milionů korun. Výdaje ve výši 80 milionů korun pokryjí dotační prostředky kraje, případně i státu. Senioři by se do něj měli nastěhovat už ve druhé polovině roku 2026.

Přes 100 zahraničních delegátů a obchodníků objevovalo Královéhradecký kraj

V Hradci Králové se uskutečni la jedna z největších akcí na podporu příjezdového cestovního ruchu Czechia Travel Trade Day 2024. Zástupci zahraničních cestovních agentur byli z top atraktivit i skrytých skvostů Královéhradeckého kraje nadšení.

Hledáme projekty neziskových organizací a sociálních podniků pro druhý ročník

Burzy filantropie První Burza filantropie v Královéhradeckém kraji skončila velkým úspěchem. Kraj proto vy hlásil další ročník a nyní přijímá přihlášky projektů, které se chtějí ucházet o podporu donátorů z řad soukromého i veřejnoprávního sektoru. Přihlásit svůj projekt je možné do 14. června s tím, že samotná burza se uskuteční na konci září.

K dostání i on-line

Pokud jste aktuální číslo zpravodaje nedostali do schránky, volejte na telefonní číslo 495 817 111, nebo nám napište na email: unasvkraji@kr-kralovehradecky.cz. Do zprávy uveďte vaši adresu a my zařídíme nápravu.

U nás v kraji si můžete vyzvednout také osobně, a to v patnácti obcích s rozšířenou působností, konkrétně v místních turistických informačních centrech.

Magazín si můžete přečíst také v elektronické podobě na krajských webových stránkách, kde naleznete i archiv starších čísel.

Přejeme vám inspirativní čtení.