Vyšlo červnové číslo U nás v kraji

14. 6. 2023

Zpravodaj U nás v kraji vychází každý měsíc v roce kromě července a srpna a je distribuován do každé domácnosti v Královéhradeckém kraji. Čtenáři v něm naleznou to nejzajímavější, co se v kraji za uplynulý měsíc odehrálo.

Vyšlo červnové číslo U nás v kraji

Z obsahu vybíráme:

Královéhradecký kraj ocenil příslušníky složek IZS

Pět desítek hasičů, policistů a záchranářů si přišlo převzít ocenění ať už za dlouholetou službu regionu a jeho obyvatelům nebo aktivní a obětavou činnost v rámci sboru. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil tradičně před krajským sídlem na Pivovarském náměstí v Hradci Králové, a to symbolicky 8. května na Den vítězství.

Středoškoláci Česka a Polska společně bránili jadernou elektrárnu

Necelá třicítka žáků průmyslovek z Česka a Polska soustředěně hledí do monitorů a pracuje. Laik by to nepoznal, ale skupina právě svádí těžký boj o jadernou elektrárnu, kterou napadli neznámí hackeři, již hrozí přetížením jádra a možnou explozí. Současně je také napadená energetická infrastruktura celé republiky. Tak vypadalo letošní mezinárodní cvičení Czech Cybertron 2023.

Sportovní hala u hradecké stavebky bude energeticky úspornější

Po více než jedenácti měsících skončily stavební práce na rekonstrukci sportovní haly Střední průmyslové školy Hradec Králové. Celkové náklady projektu na snížení energetické náročnosti vyšly na více jak 22 milionů korun.

Začalo přihlašování projektů do Burzy filantropie

Neziskové organizace a sociální podniky v Královéhradeckém kraji mají možnost přihlásit své projekty do prvního ročníku krajské Burzy filantropie. Mohou tak získat od donátorů z podnikatelské sféry a veřejné správy částku až 50 000Kč. Přihlašování končí 30. června.

Včasná pomoc může zvýšit šanci na přežití třikrát, říká first responder Norbert Šimon

Norbert Šimon pracuje jako řidič-záchranář a práci si tak trochu „nosí domů“. Je totiž i takzvaným first responderem, takže mu může kdykoliv zazvonit telefon s údaji o místě člověka postiženého náhlou zástavou oběhu. Požádali jsme jej o rozhovor.

Dostupné i online

Pokud jste aktuální číslo zpravodaje nedostali do schránky, volejte na telefonní číslo 495 817 111, nebo nám napište na email: unasvkraji@kr-kralovehradecky.cz. Do zprávy uveďte vaši adresu a my zařídíme nápravu.

U nás v kraji si můžete vyzvednout také osobně, a to v patnácti obcích s rozšířenou působností, konkrétně v místních turistických informačních centrech.

Magazín si můžete přečíst také v elektronické podobě na krajských webových stránkách, kde naleznete i archiv starších čísel.

Přejeme vám inspirativní čtení.