Už jen do konce května se o krajské ocenění mohou ucházet organizace, které dávají příležitost lidem starším 55 let

19. 5. 2023

Pakt zaměstnanosti Královéhradeckého kraje vyhlásil pod záštitou hejtmana Martina Červíčka druhý ročník soutěže o ocenění „Společnost přátelská k zaměstnávání osob 55+“.

Hlavním cílem je ocenit společnosti, které kladou důraz na zaměstnávání osob ve vyšším věku (popřípadě zaměstnávají seniory) nebo mají nastaven systém postupného odchodu do důchodu a není jim cizí myšlenka Age managementu.

Soutěže se mohou zúčastnit živnostníci, firmy, veřejné instituce i neziskové organizace. Je vyhlášena v kategorii do 49, do 249 a od 250 zaměstnanců. Jedná se o součást soutěže Buďte inspirací v Královéhradeckém kraji.

Soutěžící organizace musí existovat aspoň jeden rok a musí sídlit na území Královéhradeckého kraje nebo zde musí mít pobočky.

Zájemci se mohou přihlásit vyplněním soutěžního dotazníku, a to nejpozději do 31. května 2023.

Vítězové zvýší svou image i prestiž. Dalším cílem soutěže je propagace příkladů dobré praxe a celkové zviditelnění společností, které dokážou pracovat s metodami udržování a podpory pracovních schopností starší generace.

Více informací na: https://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/rozvoj-kraje/pakt-zamestnanosti/oceneni-spolecnost-pratelska-k-zamestnavani-osob-55-359752/