Začíná Týden pěstounství Královéhradeckého kraje

9. 9. 2024

Týden pěstounství je již tradiční akcí pořádanou Královéhradeckým krajem ve spolupráci s městy a neziskovými a krajskými organizacemi, která se každoročně koná na podporu náhradní rodinné péče a šíří myšlenku její důležitosti mezi širokou veřejnost. Jeho vyvrcholením je pak Den pro pěstouny, který se uskuteční v sobotu 14. září v Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem.

Pěstounská péče je pro naši společnost nenahraditelná, umožňuje totiž dětem, o které se nemohou nebo nechtějí starat jejich biologičtí rodiče, vyrůstat ve skutečném rodinném prostředí. Doma je slovem, které pro ně má velký význam.

„Týden pěstounství je poděkováním všem našim pěstounům za jejich úsilí a úlohu v životě dětí, ale také zajímavou příležitostí pro širokou veřejnost zjistit víc o náhradní rodinné péči. Celý týden nabízí programy nejen pro pěstouny a děti, ale i širokou veřejnost. Všechny zájemce srdečně zvu, pojďme společnými silami šířit myšlenky náhradního rodičovství,“ říká náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Martina Berdychová.

Týden pěstounství Královéhradeckého kraje

Kompletní program Týdne pěstounství je k nalezení na webu stansenahradnimrodicem.cz.

Soubory ke stažení