Turistický portál hkregion.cz prošel důkladnou revizí, nyní je pro uživatele pohodlnější

6. 8. 2024

Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu spustila inovovaný a redesignovaný turistický portál www.hkregion.cz. Nový web nabízí uživatelům komplexní přehled atraktivit a akcí v Královéhradeckém kraji.

Turistický portál hkregion.cz prošel důkladnou revizí, nyní je pro uživatele pohodlnější

Základním kamenem změn na turistickém webu bylo chování návštěvníků stránky a způsob práce prohlížečů s weby. Cílem bylo vytvořit internetové stránky maximálně přehledné pohodlné pro uživatele.

Centrála cestovního ruchu myslela i na důležitá společenská témata, jako jsou udržitelné cestování a bezbariérovost. Příznivci společenské odpovědnosti najdou na webu celou sekci, kde se mohou postupně dozvědět o tom, jak se pojí cestovní ruch a udržitelnost či nové technologie. V kategorii Bez bariér je implementován Vozejkmap, ten nabízí mapu, navigaci a informace pro bezbariérové cestování.

Tematické dlaždice nabízejí tipy na aktivity v regionu, pomáhají s rychlejší orientací na webu a snazším hledáním požadovaných informací. Nabídka se může sezónně měnit podle potřeby.

Turistický web doplní letos na podzim ještě integrovaný AI asistent. Jeho prací bude role virtuálního průvodce webu, který doporučí výlet, zajímavou akci či sdělí otevírací dobu památek.

Turistický portál běží od roku 2009, je na něm cca 8 000 katalogových záznamů s širokou nabídkou od hotelů po památky a přírodní zajímavosti. Pravidelně přináší turistické i kulturní aktuality z celého kraje a pozvánky na akce.