Mladí programátoři se v říjnu utkají v soutěži o nejlepší opendatovou aplikaci

30. 9. 2024

Ve čtvrtek 17. října se v prostorách Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové odehraje Hackathon Královéhradeckého kraje 2024. Týmy složené z žáků a studentů budou mít opět možnost vytvořit návrh webové aplikace využívající otevřená data, která bude sloužit veřejnosti.

Do studentské soutěže se přihlásilo 66 soutěžících rozdělených do 20 týmů, které jsou dvou až čtyřčlenné. Celkem 17 týmů je ze středních a tři týmy z vysokých škol. Účastníci jsou nejen z Královéhradeckého kraje, ale po dvou týmech je také z Pardubického a Plzeňského kraje. Vítězové si odnesou hlavní výhru ve výši 20 tisíc korun, druhý nejlepší tým obdrží 10 tisíc korun a třetí získají 5 tisíc korun.

Právě probíhá již 4. ročník soutěže Hackathon Královéhradeckého kraje 2024

Po celou dobu konání soutěže budou mít soutěžící k dispozici odborné mentory, kteří jim budou pomáhat s odbornou radou. Výsledné práce se budou moci stát součástí Datového portálu Královéhradeckého kraje www.datakhk.cz a budou k dispozici veřejnosti.

Téma letošního ročníku soutěže nebylo určeno, tudíž je možné pracovat se všemi otevřenými daty, která má Královéhradecký kraj prostřednictvím svého katalogu umístěného na datovém portále k dispozici. Je možné pracovat i s otevřenými daty z Národního katalogu otevřených dat za předpokladu prostorového vymezení pro Královéhradecký kraj.

Více informací o soutěži naleznete na webových stránkách www.datakhk.cz/pages/hackathony.