Nominujte dobrovolníky, kteří věnují čas dětem a mládeži, Zlatá koruna Královéhradeckého kraje čeká na nové majitele

20. 6. 2023

Kraj vyhlašuje nominace do 6. ročníku Oceňování dobrovolníků pracujících s dětmi a mládeží Zlatá koruna Královéhradeckého kraje. Návrhy je možné podávat do 19. července 2023. Podrobné informace a požadované formuláře k vyplnění nominací naleznete v přiložených souborech.

„K našim dlouhodobým prioritám patří podpora sportu a volnočasových aktivit dětí a mládeže v našem regionu. Tyto aktivity u nás převážně realizují neziskové organizace a jejich dobrovolní pracovníci, kteří se ve svém volném čase a bez nároku na finanční odměnu dlouhodobě dětem věnují. Pomáhají tak rozvíjet jejich zájmy, dovednosti a hodnoty, které jim třeba pomohou v budoucím životě. My jim za to chceme především poděkovat, ale také vyzdvihnout jejich nadšení a nezastupitelnou roli při výchově mladé generace k zdravému životnímu stylu a smysluplnému trávení volného času, ale i třeba motivovat další zájemce, “ řekl náměstek Arnošt Štěpánek odpovědný za školství a sportovní oblast.

Kompletně vyplněný nominační formulář včetně požadovaných příloh může právnická osoba zaslat na emailovou adresu: tzavisky@kr-kralovehradecky.cz do 19. července 2023. Dobrovolníkem je myšlen pracovník, který za práci s mládeží nepobírá pravidelný finanční honorář. Na ocenění mohou být navrženi dobrovolníci starší 18 let.

Nominujte dobrovolníky, kteří věnují čas dětem a mládeži, Zlatá koruna Královéhradeckého kraje čeká na nové majitele

Královéhradecký kraj oceňuje dobrovolníky pracující s dětmi a mládeží v neziskových organizacích, školách a školských zařízeních, obcích i dalších subjektech našeho regionu pravidelně od roku 2014. V minulých ročnících již ocenil 75 dobrovolníků, kteří se ve svém volném čase a bez nároku na finanční odměnu dlouhodobě věnují dětem a mládeži. V souladu s pravidly má v novém ročníku šanci získat cenu "Zlatá koruna Královéhradeckého kraje" dalších 15 dobrovolníků. Slavnostní předání se uskuteční 3. října letošního roku.

Jakékoli otázky v souvislosti s oceňováním dobrovolníků můžete konzultovat s pracovníky odboru školství:

Mgr. Tomáš Záviský mob: 736 521 838, e-mail: tzavisky@kr-kralovehradecky.cz

Mgr. Iva Polednová mob.: 702 175 793, e-mail: ipolednova@kr-kralovehradecky.cz

Soubory ke stažení