Hejtman na dnešní odpoledne svolal jednání povodňové komise

12. 9. 2024

V reakci na aktuální meteorologickou výstrahu před extrémními dešťovými srážkami, které podle předpovědi zasáhnou většinu území České republiky, svolal hejtman Královéhradeckého kraje krajskou povodňovou komisi. Jednání se uskuteční dnes v 15 hodin.

Na základě včerejších opakovaných jednání se zainteresovanými složkami jsem svolal krajskou povodňovou komisi. Kromě potřebných opatření budeme o všem s ohledem na vývoj situace informovat a spolupracovat s příslušnými územními orgány. Ještě během dopoledne aktuální situaci proberu s ředitelem hasičského záchranného sboru a krajským policejním ředitelem. Jsme mimo jiné v kontaktu s obecními samosprávami prostřednictvím pracovníků krizového řízení a přes hasičský záchranný sbor koordinujeme činnost se sbory dobrovolných hasičů tak, aby byla zajištěna bezpečnost pro všechny obyvatele našeho kraje,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Cílem jednání povodňové komise je projednat aktuální stav a možnosti preventivních opatření k ochraně obyvatel a majetku v regionu, a to ve spolupráci s hasičským záchranným sborem, policií a dalšími zodpovědnými složkami.

Vzhledem k očekávaným intenzivním srážkám žádáme všechny občany, aby sledovali aktuální informace. Královéhradecký kraj bude nadále monitorovat situaci a pravidelně informovat veřejnost o dalším vývoji na webu www.khk.cz a na sociálních sítích Facebook a X.

 


Důležité informace a odkazy:

Výstražné informace Českého hydrometeorologického ústavu: https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vystrahy

Hlásná a předpovědní povodňová služba hydro.chmi.cz

Informace Povodí Labe, státní podnik:

Na stránkách Povodí Labe, státní podnik, www.pla.cz najdete i další související informace.

Detailní informace o povodňové situaci je nutné řešit s konkrétní obcí, respektive s jejím povodňovým orgánem.