Dny pro rodinu představí aktivity ke společnému trávení volného času či nabídky z oblasti sociálních služeb

10. 5. 2023

Hudební a taneční vystoupení, hry pro děti i dospělé či soutěže. Takové budou Dny pro rodinu, které se uskuteční během května a června v sedmi městech na území Královéhradeckého kraje. Kromě bohatého kulturního programu představí také aktivity ke společnému trávení volného času či nabídky z oblasti sociálních služeb a na ně navazujících oblastí. Program i aktuální informace naleznou zájemci na webu www.dnyprorodinu.cz.

Dny pro rodinu představí aktivity ke společnému trávení volného času či nabídky z oblasti sociálních služeb

„Dny pro rodinu jsou především mezigenerační setkání, která cílí na rodinu jako celek. Chceme touto cestou podpořit společné trávení volného času, více propojit vnoučata s prarodiči a motivovat k různým aktivitám. Upevňování významu rodiny, jejich tradičních hodnot je nesmírně důležité. V loňském roce se uskutečnil pilotní projekt, který přinesl mnoho kladných ohlasů, proto jsme se rozhodli v tomto projektu pokračovat a dokonce jej rozšířit. Letos se dny pro rodinu uskuteční v sedmi městech v regionu. Nejbližší termín je 12. května v Trutnově a Rychnově nad Kněžnou,“ uvedla náměstkyně pro kulturu a oblast sociálních věcí Martina Berdychová.

Dny pro rodinu se v Královéhradeckém kraji uskuteční v sedmi městech, a to v těchto termínech:

• 12. 5. 2023 v Rychnově nad Kněžnou,

• 12. 5. 2023 v Trutnově,

• 28. 5. 2023 v Hradci Králové,

• 9. 6. 2023 v Novém Městě nad Metují,

• 18. 6. 2023 v Jičíně,

• 23. 6. 2023 v Náchodě,

• 28. 6. 2023 ve Dvoře Králové nad Labem.

Už tento pátek 12. května se od půl desáté do šestnácti hodin uskuteční Dny pro rodinu v areálu zámeckého parku v Rychnově nad Kněžnou. Návštěvníci, zejména ti menší, se mohou těšit na pohádkové pásmo, které se odehraje během celého dne, připravené budou soutěžní aktivity i skákací hrad. Dospělí si zde mohou prohlédnout prezentaci nejen sociálních a navazujících služeb, ale i dalších pomáhajících organizací pro občany Rychnovska a okolí.

Den plný zábavy a poučení pro celou rodinu, tak se dá popsat Den pro rodinu v Trutnově, který se uskuteční také během pátku 12. května, a to od 10 do 17 hodin v areálu Střediska volného času Na Nivách. Pro zájemce zde čeká představení a prezentace subjektů ze sociální oblasti, oblasti cestovního ruchu a kultury. Připravené jsou i aktivity pro děti na stáncích a užitečné informace pro rodiče i seniory.

Poslední květnový víkend se uskuteční Dny pro rodinu také v Hradci Králové, a to v neděli 28. května od 10 do 17 hodin v Žižkových sadech. Těšit se lze na nabídku volnočasových aktivit napříč generacemi – sportovní ukázky, tvořivé dílničky, skákací hrad, šlapadla, aktivity mateřských a rodinných center, ale i představení sociálních služeb a aktivit v rámci prorodinné politiky. V nabídce občerstvení naleznou účastníci též širokou nabídku regionálních potravin. Vstup je zdarma.

Aktuální informace ke každému Dnu pro rodinu naleznou zájemci na webu www.dnyprorodinu.cz nebo na Facebooku.