Broumovské diskuse vykročily do druhé dekády s tématem Smíření a naděje

26. 9. 2024

Ve dnech 6.–10. listopadu 2024 se v Broumově bude konat 11. ročník konference Broumovské diskuse, jejímž tématem je Smíření a naděje. Mezi hosty diskusních panelů budou například Tomáš Holub, Jiří Přibáň, Miloš Doležal, Mikuláš Bek, Darja Stomatová, Constantin Kinský, Eva Decroix a další. Konference je otevřená široké veřejnosti a vstupenky lze zakoupit online na www.broumovskediskuse.cz.

Konference, na které se nespěchá a kde se diskutuje skutečně do hloubky. Broumovské diskuse každoročně počátkem listopadu zvou do Broumova řadu hostů z duchovní, politické, vědecké či společenské oblasti a během tří hlavních diskusních panelů i v dalších částech doprovodného programu se diskutuje na předem dané téma. Tím je letos Smíření a naděje.

Hosté 11. Broumovských diskusí:

> Tomáš Holub – biskup plzeňský

> Josefína Formanová – publicistka, doktorandka filozofie

> Jiří Přibáň – právní filozof, soudce Ústavního soudu

> Mikuláš Bek – ministr školství

> Miloš Doležal – spisovatel, básník, publicista

> Darja Stomatová – zahraniční reportérka

> Petr Glogar – kněz, rodinný terapeut

> Ondřej Vlček – manažer, filantrop

> Constantin Kinský – filantrop, finanční poradce

> Eva Decroix – poslankyně Poslanecké sněmovny PČR

> Patrik Eichler – politolog, publicista

Během diskusních panelů, které trvají 2,5 hodiny a které budou moderovat Světlana Witowská, Hana Šimková a Michael Rozsypal, zazní například tyto otázky: Jakou roli hraje v životě společnosti naděje? S čím se potřebujeme vyrovnat v současné české a evropské společnosti a jak na to? Lze se smířit s nespravedlností? Má smysl usilovat o proces smiřování ve společnosti? Jak, kde či u koho hledat naději v současném světě? Jak se vyrovnat s krutostí války? Jak se smířit s tím, co neumíme změnit? S čím je těžké se v byznysu smířit? Jak se nevzdat, i když okolnosti komplikují rozvoj podnikání? Jak mohou politici a političky přispět k procesu smíření v rozdělené společnosti? Jaký vliv má politická rétorika na atmosféru naděje ve společnosti? Jak v politice rozlišit naději a planý slib? Umí politici a političky přinášet lidem naději?

Broumovské diskuse vykročily do druhé dekády s tématem Smíření a naděje

Broumovské diskuse vykročily do druhé dekády s tématem Smíření a naděje