Blíží se další výzva 10 000 kroků! Kraj se znovu zapojí

6. 9. 2024

Krajský úřad Královéhradeckého kraje se i letos na podzim zapojí do celostátní výzvy 10 000 kroků. Projektu, který si klade za cíl zvýšit povědomí o důležitosti každodenní aktivity. Pravidelná chůze přispívá mimo jiné k prevenci civilizačních chorob jako je diabetes, vysoký krevní tlak nebo srdeční choroby, stimuluje činnost mozku a zlepšuje duševní zdraví.

Cílem není pouze splnit zadanou metu, ale především motivovat zaměstnance k tomu, aby se pravidelný pohyb stal součástí jejich každodenní rutiny. Aktivní zapojení do výzvy přispívá vedle zlepšení fyzické kondice k upevnění pracovních vztahů a podpoře týmového ducha.

Jsme velmi hrdí na to, že se náš úřad již několikátý rok účastní této prospěšné akce. Naše zapojení do výzvy 10 000 kroků ukazuje, že o zdravém životním stylu nejen mluvíme, ale také sami jdeme příkladem. Věříme, že naše snaha bude inspirovat i další organizace a jednotlivce k tomu, aby se také zapojili a podpořili tak své zdraví,“ řekl Miroslav Vrba, ředitel Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Kromě samotné účasti se krajský úřad rozhodl podpořit tuto iniciativu i dalšími aktivitami, jako je například vyhlášení třech nejaktivnějších tříd ze základních a středních škol na svém území, které se do Výzvy přihlásí.

Výzva 10 000 kroků probíhá dvakrát ročně – v dubnu a říjnu a zúčastnit se může každý člověk bez ohledu na věk nebo fyzickou kondici.

Zaregistrovat se do výzvy můžete na adrese: www.desettisickroku.cz.