Blíží se další ročník soutěže Hackathon Královéhradeckého kraje 2024

30. 8. 2024

Královéhradecký kraj připravuje další ročník soutěže Hackathon Královéhradeckého kraje, ve které studenti soutěží o nejlepší webovou aplikaci využívající otevřená data. Soutěž se uskuteční 17. října 2024 v prostorách Univerzity Hradec Králové, která je tradičním partnerem této krajské akce. Přihlašování začne 3. září.

Hackathon se zaměřuje na vývoj inovativních aplikací využívajících otevřená data kraje. Cílem je podpora tvorby veřejně dostupných webových aplikací, které kraj publikuje na svém datovém portálu www.datakhk.cz. Soutěž se tradičně pořádá pod záštitou 1. náměstka hejtmana Pavla Bulíčka.

Hackathon je určen pro studenty středních škol, konzervatoří, vyšších odborných škol nebo vysokých škol z celé republiky. Soutěžní den začíná registrací týmů, následují zahájení, během kterého se účastníci dozví všechny důležité informace. Během celého dne budou mít soutěžní týmy možnost konzultovat svou práci s odbornými mentory. Po odevzdání týmy své aplikace prezentují a odborná komise následně představí výsledky a vítěze.

Blíží se další ročník soutěže Hackathon Královéhradeckého kraje 2024

Vítězný tým získá finanční odměnu ve výši 20 000 Kč. Tým, který se umístí na druhém místě, obdrží 10 000 Kč, a tým na třetím místě si odnese 5 000 Kč.

Spolupořadatelem soutěže je Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové, v jejíž prostorách se soutěž bude konat. Partnery soutěže jsou také firmy Quadient Technologies Czech, GIST Consulting, a Unicorn Systems.

Podávat přihlášky mohou týmy od 3. září do 3. října 2024. Maximální počet soutěžících je 60 osob.

Registrační formulář a další informace o soutěži zájemci naleznou na webových stránkách www.datakhk.cz/pages/hackathony