Začnou další opravy na silnici z Janských Lázní k Černému Dolu

26. 3. 2013 Autor: Jiří Hošna

Od začátku května budou silničáři pokračovat v modernizaci silnice, která vede z Janských Lázní k Černému Dolu. Provoz mezi vyhledávanými horskými středisky tak bude pohodlnější a bezpečnější. Náklady na rekonstrukci části komunikace v letošním roce dosáhnou 21 milionů korun. Většinu financí se Královéhradeckému kraji podařilo získat z Evropské unie.

„Rekonstrukce vozovky potrvá do konce června. Opravovat se bude úsek od Hoffmanových bud po Zrcadlový potok. Silničáři tak navážou na již opravený úsek, který vede do Svobody nad Úpou. V dalších letech kraj plánuje za pomoci evropských peněz rekonstruovat tuto silnici přes Černý Důl až do Čisté,“ řekl Karel Janeček, náměstek hejtmana odpovědný za dopravu.

V loňském roce silničáři položili nový koberec na úsek od sjezdu k lanovce po Hoffmanovy boudy. Tato část stavby vyšla na 30 milionů korun. Královéhradecký kraj, který se stará o více než 3321 kilometrů silnic druhé a třetí třídy, již získal z evropských finančních zdrojů na modernizaci své silniční sítě zhruba dvě miliardy korun.