Veletrh Infotour představí možnosti turistiky v kraji i největší krajku

28. 2. 2013 Autor: Jiří Hošna

Na veletrhu cestovního ruchu Infotour a cykloturistika v Hradci Králové představí kraj všechny své významné turistické oblasti. Účast přislíbili i zahraniční partneři Dolnoslezské vojvodství, Opolské vojvodství a Banskobystrický samosprávný kraj. K vidění zde bude i několikametrová paličkovaná krajka Vamberecká duha. Na doprovodnou konferenci Žena na cestách pak zavítá světoznámý fotograf Jan Saudek či spisovatelka a cestovatelka Iva Pekárková.

„Královéhradecký kraj dlouhodobě podporuje rozvoj turistického ruchu. Každý rok rozdá milionové dotace například na rozvoj cyklistiky či údržbu běžkařských tras. Naše úsilí se vyplácí, protože náš region patří u návštěvníků k těm nejoblíbenějším. Svědčí o tom mimo jiné i ocenění v anketě Kraj mého srdce 2012, ve které byl vyhlášen druhým nejoblíbenějším místem pro zimní dovolenou a adrenalinové vyžití,“ řekl hejtman Lubomír Franc, který nad veletrhem, jež se uskuteční v hradeckém Aldisu od 15. do 16. března, převzal záštitu.

Návštěvníci veletrhu se budou moci seznámit například s nabídkou dotovaných zájezdů pro seniory, kulturních pobytů pro nezadané, plavbami po Holandsku a Baťově kanále, cestování hotelbusem či wellness pobyty. Na Infotouru se představí kolem 120 vystavovatelů. Lákadlem bude největší krajkový závěs Vamberecká duha, který aspiruje na zápis do Guinessovy knihy rekordů. Vyzkoušet si bude možné golfový trenažér či elektrokola. Návštěvníci, kteří přijedou na kole, budou moci zdarma svůj bicykl svěřit odborníkům k technické kontrole.

Součástí veletrhu bude odborná konference „Žena na cestách“, která začíná již den před zahájením veletrhu. Účast na ní přislíbil například fotograf Jan Saudek, spisovatelka Iva Pekárková či cestovatel Jiří Kolbaba. Konferenci pořádá obecně prospěšná společnost Revitalizace Kuks. Další informace je možné najít na internetových stránkách www.infotourhk.cz, www.revitalizacekuks.cz či www.zenanacestach.cz.