Ve dvorské poliklinice chystají výstavbu nové lékárny

7. 11. 2012 Autor: Imrich Dioszegi

Vlastní lékárny se dočká poliklinika ve Dvoře Králové nad Labem. Výstavbu lékárny, která naváže na nedávno dokončenou rekonstrukci tohoto zdravotního střediska, nyní připravuje Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje. Ten polikliniku spolu s městskou nemocnicí ve Dvoře spravuje.

„Výstavba lékárny vyjde na zhruba 3 miliony korun a pracoviště vznikne v přízemí této třípodlažní budovy. Stavět bychom chtěli začít do konce letošního roku a v průběhu první poloviny roku 2013 lékárnu otevřít,“ uvedla Jana Třešňáková, krajská radní odpovědná za oblast zdravotnictví.

Lékárny mají nyní všechny krajské oblastní nemocnice: jako první měli nemocniční lékárnu v Jičíně, naposledy se otevírala nová lékárna v rychnovské oblastní nemocnici. Ve Dvoře sídlí poliklinika v centru města, mimo městskou nemocnici. Lékárna tak bude sloužit především pacientům ambulancí, kteří do ordinací polikliniky zamíří.

Dvorská poliklinika, která během léta prošla rekonstrukcí za 5 milionů korun, nabízí ordinace interny, chirurgie, stomatologie či urologie. Budova polikliniky je součástí Městská nemocnice Dvůr Králové nad Labem, ve které pacientům slouží na 166 lůžek.