Studenti ve Dvoře Králové se budou vzdělávat pomocí notebooků a tabletů

24. 1. 2013 Autor: Petr Vojtěch

Studenti Střední školy informatiky a služeb Dvůr Králové si v lednu vyzkouší nový způsob výuky. V jedné ze tříd budou mít všichni k dispozici tablety a notebooky. Těm žákům, kteří vybavení nemají, je zakoupila škola. Žáci budou tablety postupně splácet do doby, než se stanou jejich majetkem. Škola využila zkušenosti s předchozím projektem, založeném na podobném principu, Notebook pro každého.

Nový pilotní projekt umožní vyzkoušet nový způsob vyučování. Výklad učitele se bude konat za pomoci interaktivní tabule, veškeré výukové materiály pro přípravu i materiály z průběhu hodiny budou uloženy na centrálním úložišti, kde k nim budou mít žáci přístup i z domu. Tablety budou moci žáci využívat pro zapisování poznámek při hodině, ale i pro interaktivní komunikaci s vyučujícím při vyučování a při přípravě na vyučování.

Tvorba a ukládání elektronických učebních dokumentů, kde k nim mají žáci trvalý přístup, je na Střední škole informatiky a služeb běžnou věcí. Nyní však bude možné vyzkoušet kompletní změnu způsobu výuky, kdy se tablety stanou učební pomůckou. Pokud se tento způsob vyučování osvědčí, rozšíří ho škola i do dalších tříd.