Sedmý ročník Týdne vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji zpestří podzimní dny

8. 11. 2012 Autor: Jana Fiedlerová

I v letošním roce se Královéhradecký kraj připojuje k akci s názvem Týdny vzdělávání dospělých. Znalostí a zážitků chtiví z celého regionu si opět mohou vybrat z rozmanité nabídky aktivit. Ve dnech 12. – 16. listopadu jsou připraveny ukázkové kurzy dalšího vzdělávání škol i soukromých vzdělávacích společností, semináře či tvořivé dílny. Své dveře otevřou a zájemce o komentované prohlídky a přednášky přivítají vybrané knihovny, muzea, archív či galerie. Na své si přijdou i příznivci zdravého životního stylu, péče o vzhled, vaření, ručních prací a kutilové.

Program Týdne vzdělávání dospělých 2012 v Královéhradeckém kraji je dostupný přes www.kr-kralovehradecky.cz. Veškeré aktivity realizované v rámci Týdne vzdělávání dospělých jsou pro účastníky bezplatné. Cílem Týdne vzdělávání dospělých 2012 v Královéhradeckém kraji je seznámit veřejnost s významem a možnostmi celoživotního učení, motivovat k dalšímu vzdělávání a nabídnout konkrétní vzdělávací příležitosti dalšího vzdělávání v kraji.

Role hlavního koordinátora se opět chopila Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové a kontaktní pracoviště v Jičíně, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a Trutnově. Na zajištění akce se podílí také Královéhradecký kraj, který plní úlohu zadavatele, a Asociace institucí vzdělávání dospělých, pod jejíž záštitou se Týdny vzdělávání dospělých v České republice pořádají a která je nositelem ochranné známky Týdny vzdělávání dospělých®. Záštitu nad akcí i v letošním roce převzal hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.