Ředitelka krajského CEPu patří mezi 10 nejúspěšnějších žen této země

3. 12. 2012 Autor: Imrich Dioszegi

Klára Dostálová, ředitelka Centra evropského projektování Královéhradeckého kraje (CEP), se stala jednou z letošních deseti nejúspěšnějších žen České republiky. Jako Lady Pro 2012 ji jmenovalo Hnutí „Českých 100 nejlepších“. Tento čestný titul náleží ženám, které dosáhnou ve své profesionální politické, sportovní či umělecké kariéře mimořádných úspěchů a zároveň si při své každodenní náročné práci dokážou zachovat své ženství. Toto ocenění dnes večer ředitelka krajského CEPu převezme ve Španělském sále Pražského hradu v doprovodu královéhradeckého hejtmana Lubomíra France.

Svůj úspěch ale usměvavá ředitelka Klára Dostálová vnímá především jako ocenění práce Královéhradeckého kraje a Centra evropského projektování, který má pod jejím vedením na starost administraci evropské finanční podpory.

„Spolehlivé a maximální využití potenciálu fondů Evropské unie je jedním z klíčových finančních zdrojů krajských investic. Od svého vzniku v roce 2004 krajský CEP zprostředkoval v kraji evropskou podporu ve výši 6 miliard korun. Za touto částkou se skrývá obrovské množství náročné a velice pečlivé práce. Bezchybná administrace evropských projektů je velice důležitá,“ říká Klára Dostálová, která titul Lady Pro získala již jednou v roce 2005.

Letošními Lady Pro se spolu s Klárou Dostálovou staly například módní návrhářka Tatiana Kovaříková, česká tenistka Andrea Hlaváčková či hlavní sestra armádní nemocniční základny Hana Koďousková.

Klára Dostálová začínala svou profesní dráhu jako banket manažerka v Amber Hotelu Černigov v Hradci Králové. Na hradeckém krajském úřadu stála u vzniku sekretariátu NUTS II Severovýchod.

Volný čas si stále pozitivně naladěná Klára Dostálová snaží plně užít se svými dvěma dětmi: se sedmnáctiletou Denisou a s dvacetiletým Kevinem. Mezi její koníčky lyžování a vaření. „Mojí specialitou jsou švýcarské fondue. Jsou to různé druhy masa smažené na kokosovém tuku a pak nakládané v několika speciálních omáčkách,“ dodává Klára Dostálová.

Fotogalerie