Projekt s názvem Vzdělávání v eGON Centru Královéhradeckého kraje je ukončen

28. 1. 2013 Autor: Pavla Rychterová

Více než 1800 zaměstnanců Královéhradeckého kraje, kteří působí na krajském úřadě či v příspěvkových organizacích kraje, se zúčastnilo vzdělávání v projektu „Vzdělávání v eGON Centru Královéhradeckého kraje“. Tento projekt probíhal v období 09/2009 – 08/2012. Zaměstnanci kraje se díky němu naučili lépe pracovat s datovými schránkami a elektronickým podpisem, zlepšili si i své dovednosti s prací na počítači v aplikacích MS Office (Word, Excel, PowerPoint). Dále získali základní povědomost z oblasti elektronizace veřejné správy – využívání portálu Czech POINT, základních registrů, autorizované konverze, atd. Tyto kurzy byly hojně navštěvovány a díky ním účastníci dokáží poskytovat lepší služby veřejnosti.

Celkové náklady činily více než dva miliony korun, 85% financí na tento projekt se podařilo kraji získat z fondů Evropské unie.

Díky projektu se zvýší kvalita a rychlost služeb, které úřad občanům poskytuje. Zvýší se také efektivita fungování úřadu a ostatních organizací kraje, posílí transparentnost, zdokonalí kvalita řízení a managementu v Královéhradeckém kraji. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu a prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a krajského rozpočtu. Další informace o projektu vzdělávání úředníků je možné najít na internetových stránkách http://www.institutpraha.cz/egon.