Práci dobrovolných hasičů podpoří 2 miliony od kraje

29. 4. 2013 Autor: Petr Vinklář

Dobrovolní hasiči dostanou letos dvoumilionovou podporu od Královéhradeckého kraje. Rozhodli o tom dnes krajští zastupitelé. Peníze si rozdělí jednotlivé okresní organizace a jejich krajské sdružení. Hasičští dobrovolníci budou moci použít peníze na pokrytí nákupů materiálu či na služby a činnost.

„Činnost dobrovolných i profesionálních hasičů podporujeme dlouhodobě. Díky iniciativě kraje převzali nedávno hasičské jednotky modernizovanou techniku za desítky milionů korun v rámci příhraniční spolupráce. Dříve jsme podpořili například výstavbu nové hasičské stanice v Rychnově nad Kněžnou či v Hradci a podepsali jsme se sousedním polským krajem dohodu o spolupráci záchranářů na obou stranách hranice. Práce hasičů tvoří základ bezpečnosti regionu a tomu by měla odpovídat i její podpora,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Přes jeden milion korun jako neinvestiční dotaci, na jejíž udělení krajští zastupitelé dnes kývli, získá Krajské sdružení hasičů Královéhradeckého kraje, částku kolem 200 tisíc korun pak jednotlivé okresy.