O ocenění se mohou ucházet nejlepší stavby v regionu

20. 2. 2013 Autor: Jiří Hošna

Prestižní ocenění Stavba roku bude i v letošním roce čekat na nejlepší díla, která vznikla pod rukama architektů, stavitelů a investorů v Královéhradeckém kraji. Do konce června mohou své stavby do soutěže přihlásit. Kromě domů pro bydlení a rodinných domů se mohou v dalších soutěžních kategoriích zapojit do klání i stavby občanské vybavenosti, průmyslové a zemědělské, dopravní a inženýrské stavby.

„Královéhradecký kraj dlouhodobě soutěž Stavba roku podporuje. Jsem rád, že je toto ocenění vnímáno již jako tradiční a prestižní. Těší mě rovněž, že i přes těžké roky, které poznamenala ekonomická krize, v našem regionu stále vznikají stavby, jež jsou výjimečné i v celorepublikovém měřítku,“ řekl hejtman Lubomír Franc, který nad soutěží převzal záštitu.

V loňském roce získal titul Stavba roku Domov důchodců v Albrechticích nad Orlicí, jehož zřizovatelem je Královéhradecký kraj. Čestné uznání si odnesly Boromeum rezidence Hradec Králové, rekonstrukce zimního stadionu v Jičíně a přístavba vývojového centra HST Technologic s.r.o. ve Vrchlabí.

Krajskou soutěž o stavbu roku tradičně vyhlašuje Královéhradecký kraj společně s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českým svazem stavebních inženýrů a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR Hradec Králové. Další informace je možné najít na internetových stránkách www.sps.cz.

Fotogalerie