Novoměstské organizace převzaly dary z partnerského města Hildenu

27. 12. 2012 Autor: www.novemestonm.cz

V pátek 21. prosince 2012 se na Husově náměstí v Novém Městě nad Metují uskutečnilo slavnostní setkání na kterém město Hilden předalo své dary novoměstským organizacím. Zástupci Sboru dobrovolných hasičů převzali hasičské auto vybavené žebříkem, MSSS Oáza získalo pro svoji klientku elektrický vozík.

Předání darů byli přítomni i hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc, ředitel HZS Královéhradeckého kraje plk. Ing. František Mencl, vedení Nového Města nad Metují a ředitelka MSSS Oáza Marie Rohulánová. Za město Hilden se jej zúčastnili členové hildenského hasičského sboru a starosta města, pan Horst Thiele, který dary také osobně předal.

Darovaný automobilový žebřík bude sloužit při zásazích hasičského sboru nejen v Novém Městě nad Metují, ale i v širokém okolí, a novoměstští hasiči jsou také nyní jednou z mála jednotek, která je tímto zařízením vybavena. Hodnota nového vozu by se pohybovala v ceně cca 10 mil. Kč.

Pro MSSS Oáza to pak nebyl první dar, který z Hildenu získalo. V minulých letech to bylo např. 60 polohovacích lůžek v hodnotě cca 800 tis. Kč, 58 čalouněných a koženkových křesel v hodnotě cca 120 tisíc, sodabar, zdravotnický materiál atd.

Vedení našeho města i obě organizace proto ještě jednou za obdržené dary srdečně děkují nejen vedení města Hildenu a hildenským organizacím, ale i obyvatelům tohoto našeho německého partnerského města s nímž spolupráce trvá již 24 let.

Fotogalerie