Nejlepší grafici studují ve Velkém Poříčí

8. 2. 2013 Autor: Renata Lelková

Přední místa obsadili studenti Střední školy propagační tvorby a polygrafie Velké Poříčí na mezinárodní soutěži v odborných dovednostech Region Plzeň 2013, která se uskutečnila koncem ledna. Šárka Kultová a Veronika Dubnová získaly první místo za originální a moderně pojatý plakát na téma Dárcovství krve, čtvrté místo udělila porota školy Filipu Nádvorníkovi za kresbu busty tužkou a přírodním uhlem.

Soutěž byla určena pro žáky uměleckých oborů středních škol a konala se ve dvou disciplínách – soutěži jednotlivců v kresbě podle modelu a soutěži dvojic v tvorbě plakátu v programech Adobe Illustrator a Adobe Photos. Vítězná grafická práce dívek z Velkého Poříčí nejlépe ze všech soutěžících splnila kritéria soutěže, která zahrnovala grafický přístup, formu zpracování, aktuálnost a kompozici.

„Těšila jsem se hlavně na to, že se budu moci podívat na práci studentů z jiných škol stejného zaměření a porovnat s touto konkurencí síly. Musím říci, že když zaznělo zadání soutěže, které bylo věnováno dárcovství krve, obě jsme se s Veronikou zaradovaly. Tento námět nám opravdu sedl, protože obě již několik let krev darujeme,“ řekla letošní maturantka Šárka Kultová.

Studenti ze Střední školy propagační tvorby a polygrafie Velké Poříčí uspěli ve velké konkurenci. Škola si i díky nim upevnila na mapě mladého českého grafického designu a umění své místo. Veronika Dubnová nedávno uspěla také v soutěži výtvarných prací Naše galerie v Galerii výtvarného umění v Náchodě. Získala zde zvláštní cenu poroty za výtvarnou práci Skládačka života. Filip Nádvorník pak obdržel ocenění za fotografii Kráska z šedesátek. Informace o škole je možné najít na webu www.ssptp.cz.

Fotogalerie