Nadační fond Albert naděloval dětem v Královéhradeckém kraji

11. 4. 2013 Autor: Nadační fond Albert

Zástupci neziskových organizací z Královéhradeckého kraje převzali dnes z rukou krajského radního pro sociální oblast Josefa Lukáška v hypermarketu Albert v Hradci Králové šeky s výtěžkem z grantového programu Nadační fond Albert dětem. Zákazníci všech prodejen Albert v kraji přispěli v loňském roce svým nákupem na projekty podporující děti ze sociálně ohroženého prostředí v Královéhradeckém kraji částkou 215 tisíc korun.

„Vážím si vás všech, kteří vychováváte svěřené děti k úctě k práci, povinnostem a zodpovědnosti za vlastní život. Zajistit přechod dětí z ústavní péče do života je i prioritou kraje“, řekl k sociální politice kraje náměstek hejtmana Otakar Ruml. Radní také ocenili projekt Do Alberta na praxi, který umožňuje mladistvým klientům dětských domovů brigády v prodejných Albert.

Výtěžek sbírek Nadační fond Albert dětem v Královéhradeckém kraji podpoří dva projekty dětského domova v Sedloňově zaměřené na vzdělávací aktivity dětí a mládeže - celkem 110.000 korun, projekt Stopa čápa sdružení Salinger z Hradce Králové, které pomáhá dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí a angažuje se v náhradní rodinné péči - celkem 35.000 korun. Částka 50.000 korun putuje do dětského domova ve Vrchlabí, které se stalo hostitelem 40. zimní olympiády pro děti z dětských domovů. Projekt Sociální hipoterapie dětského domova z Potštejna byl podpořen částkou 20.000 korun.

„V Královéhradeckém kraji jsme finančně podpořili pět projektů zaměřených na vzdělávání a pomoc dětem ze sociálně slabšího prostředí. Zároveň je dětem a mládeži určen celorepublikový amatérský triatlonový závod Albert Triatlon Tour, který jsme ze sbírky již potřetí také financovali a který letos opět zavítá do Náchoda,“ říká Judita Urbánková, ředitelka komunikace společnosti Ahold a členka správní rady Nadačního fondu Albert.

Výše uvedené projekty jsou podpořeny z výtěžku sbírkové akce s názvem Nadační fond Albert dětem, která proběhla na prodejnách Albert v červnu 2012 a přinesla dětem téměř dva miliony korun. Správní rada Nadačního fondu Albert vyčlenila na pomoc sociálně ohroženým dětem v roce 2013 další tři miliony korun z prodeje plastových tašek k nákupům v prodejnách Albert. Nadační fond Albert rozdělil tyto prostředky mezi více než stovku dětských domovů a neziskových organizací pomáhajících dětem a mladým lidem ze sociálně znevýhodněného prostředí ze všech krajů České republiky.

Podrobné informace o grantovém programu Nadační fond Albert dětem najdete na webových stránkách www.nadacnifondalbert.cz. Program S Bertíkem za dětským úsměvem, na nějž tento charitativní projekt navazuje, podpořil za uplynulých dvanáct let částkou více než 80 milionů korun stovky institucí, jako jsou dětské domovy, domovy na půl cesty a ústavy sociální péče.