Na konferenci Žena na cestách přijede i Saudek, Kolbaba a Pekárková

26. 2. 2013 Autor: Revitalizace Kuks o.p.s.

Co čeká ženy na cestách a co si o nich myslí fotograf Jan Saudek? Jaké ženské tváře potkal na cestách fotograf Jiří Kolbaba a co prožila v taxíku po obou stranách silnice spisovatelka Iva Pekárková? To vše se bude možné dozvědět na mezinárodní konferenci Žena na cestách v královéhradeckém Aldisu ve dnech 14. a 15. března.

Do Hradce Králové se v polovině března sjedou cestovatelé a odborníci ze tří zemí na konferenci Žena na cestách. Náštěvníky čekají dva dny přednášek, autogramiád známých osobností a besed, které je přenesou do světa žen cestovatelek. Dozví se, s čím se ženy v roli turistek potýkaly před sto lety, a jaké nástrahy je čekají dnes. A to nejen v exotických končinách, ale i za humny.

"Mnoho věcí může překvapit Češky hned za hranicemi v Polsku a platí to i naopak. Povídat o tom bude polský novinář žijící v Praze Mariusz Surosz" uvedla Tereza Všetečková z pořádající Revitalizace Kuks o. p. s.

Žena na cestách je čtvrtým ročníkem tematických mezinárodních konferencí o cestovním ruchu v Hradci Králové. Jejich pořadatelem je obecně prospěšná společnost Revitalizace Kuks. Předchozí ročníky se zaměřily na vodní turistiku, vojenské památky jako turistické cíle a šlechtická sídla v česko-polském pohraničí.

Záštitu nad konferencí převzal hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc a nadační fond Asante Kenya Lejly Abbasové. Konference se uskuteční při veletrhu cestovního ruchu Infotour a cykloturistika 2013. Další informace je možné najít na internetových stránkách www.zenanacestach.cz či www.facebook.com/revitalizacekuks.

Soubory ke stažení