Královéhradečtí potravináři se po roce opět utkají

24. 5. 2013

V pátek 24. května odstartoval v Trutnově na Krakonošově náměstí již 8. ročník soutěže „Potravina a potravinář roku 2013 Královéhradeckého kraje“. Hlavním organizátorem akce je Regionální agrární komora Královéhradeckého kraje za finanční podpory Královéhradeckého kraje. Soutěž je založena na výsledcích hlasování spotřebitelů prostřednictvím hlasovacích lístků a webových stránek www.potravinarroku.cz. Letošní ročník bude zahájen na zmíněné první akci v Trutnově a zájemci budou moci hlasovat až do 15. července. Slosování lístků a předání hodnotných darů vítězům proběhne již tradičně na podzim na Královéhradeckých krajských dožínkách.

Soutěž je vyhlašována za účelem propagace místních zemědělských a potravinářských výrobků. Tato propagace má regionu mimo jiné přispět a pomoci k udržení tradic, podpoře zaměstnanosti, ekonomickému růstu, zvýšení povědomí místních spotřebitelů i turistů. Logo bude mít možnost užívat vítěz na oceněném výrobku.

V rámci celé soutěže se vyhlašuje absolutní vítěz a jednotliví vítězové v kategoriích: Alkoholické a nealkoholické nápoje; Cukrářské výrobky; Maso a masné výrobky; Mléko a mléčné výrobky; Mlýnské a pekárenské výrobky; Ovoce, zelenina a ostatní produkty. Potravinu a potravináře Královéhradeckého kraje doprovází prodejní a ochutnávkové akce ve vybraných městech regionu. Letos bude možné potravináře navštívit na těchto místech: Trutnov - Krakonošovo náměstí (24. května); Náchod - Masarykovo náměstí (30. května); Jičín - Valdštejnovo náměstí (7. června); Rychnov nad Kněžnou - Staré náměstí (21. června) a Hradec Králové - Masarykovo náměstí (26. června). Stánky potravinářů budou otevřené vždy od 9.00 hod. do 16.00 hodin. Více informací naleznete na www.potravinarroku.cz.