Královéhradecké Oredo má nového jednatele

8. 2. 2013 Autor: Jiří Hošna

Společnost Oredo, která organizuje veřejnou dopravu v Královéhradeckém kraji, má nového jednatele. Stal se jím Václav Brůžek, který již ve firmě působil jako technolog. Díky Oredu byl v regionu spuštěn před dvěma lety systém integrované veřejné dopravy, který zavedl více spojů a usnadnil lidem cestování.

„Úkolem Oreda, které organizuje dopravu pro Královéhradecký i Pardubický kraj, je nadále rozvíjet integrovaný dopravní systém, aby cestujícím sloužil co nejlépe. Mezi jeho největší výhody patří lepší návaznost spojů či cestování vlakem a autobusem na jednu jízdenku,“ řekl náměstek hejtmana Karel Janeček, který má na starosti oblast dopravy.

Společnost Oredo založil v roce 2003 Královéhradecký kraj a byl jejím jediným společníkem. V roce 2011 pak do firmy vstoupil i Pardubický kraj. Díky spojení obou regionů se sjednotila organizace budování integrovaného dopravního systému. Oredo má nyní dvě střediska a šestičlennou dozorčí radu – každý z krajů v ní má tři zástupce. Ředitelem společnosti je Jiří Král, který je zároveň jednatelem za Pardubický kraj.