Hradecký krajský úřad jako druhý nejlepší podporuje rovnost žen a mužů

14. 6. 2013 Autor: Jana Fidlerová

Královéhradecký krajský úřad se v soutěži Úřad roku „Půl na půl – respekt k rovným příležitostem" umístil mezi krajskými úřady na druhém místě. Vítězem kategorie se stal kraj Vysočina, stejný počet bodů jako hradecký krajský úřad měl ještě Magistrát hlavního města Prahy. Soutěž, která se letos konala již po sedmé, pořádá ministerstvo vnitra.

Hlavním cílem soutěže je monitoring a podpora zavádění politiky rovnosti žen a mužů a principů gender mainstreamingu do práce úřadů veřejné správy v České republice. V letošním roce byly partnery soutěže Alternativa 50+, o.p.s., a Fórum 50 %, o.p.s., mediálním partnerem časopis Veřejná správa.

Z posledních příček v prvních ročnících soutěže se Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje podařilo v letošním roce poprvé dosáhnout na „medailové“ pozice. A to především jak díky aktivitám projektu „Podpora rovných příležitostí žen a mužů a slaďování pracovního a rodinného života na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje“, který kraj realizoval v letech 2010 – 2012, tak díky personální strategii krajského úřadu z roku 2012 a jejímu postupnému naplňování.

Ocenění zástupce krajského úřadu převzal na půdě Ministerstva vnitra 6. června 2013 v rámci konference „Rovné příležitosti“.

Kategorie a jejich vítězové:

  • Obce I. typu: obec Petrovice (46 bodů), obec Telnice (38 bodů), město Kunovice (29 bodů)
  • Obce II. typu: Městský úřad Studénka (51 bodů), Městský úřad Jílové u Prahy (41 bodů), Městský úřad Fulnek (39 bodů)
  • Obce III. typu: Magistrát města Mostu (103 bodů), Úřad městské části Praha 18 (94 bodů), Městský úřad Prachatice (85 bodů)
  • Krajské úřady: Krajský úřad Kraje Vysočina (102 bodů), Krajský úřad Královéhradeckého kraje a Magistrát hl. m. Prahy (77 bodů)