Krajská tripartita spojuje potřeby největších zaměstnavatelů, odborů i krajského úřadu

28. 5. 2013 Autor: Imrich Dioszegi

Zástupci největších zaměstnavatelů, odborů, úřadu práce a krajského úřadu se budou již během druhého volebního období scházet v rámci krajské tripartity. Na společných setkáních budou projednávat nejpalčivější problémy zaměstnavatelů a zaměstnanců. Krajská tripartita začala poprvé na kraji fungovat v roce 2008, nyní se schází v rámci dalšího volebního období.

„Kraj poskytuje klíčové veřejné služby v dopravě, školství, sociálních službách a zdravotnictví. Jsou to oblasti, kterými kraj může ovlivnit také zaměstnanost či zlepšit podmínky pro zaměstnavatele a zaměstnance. Především velké firmy či odbory mají své představy a potřeby, kterým může kraj vycházet vstříc. Nezprostředkované informace od těchto partnerů jsou pro nás velice důležité,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Současná krajská tripartita navazuje také na práci komise řešící dopady ekonomické krize. Ta vznikla již před pěti lety a navrhovala efektivní postupy, kterými kraj snižoval například provozní náklady svých organizací. Jedním z výstupů bylo například zavedení centrálních nákupů plynu, elektřiny či telekomunikačních technologií. Tím kraj snížil provozní náklady krajských organizací o desítky milionů korun ročně.

Členové krajské tripartity:

Lubomír Franc

Otakar Ruml

Karel Janeček

Josef Lukášek

Ivana Křečková

Markéta Heroutová

Otto Daněk

JanWeisner

Josef Šmíd

Libor Dvořák

Jana Koubová

Ivana Řezníčková

Vlastimil Skořepa

Růžena Rýglová