Díky rekonstrukci nabídne poliklinika ve Dvoře lepší služby

26. 9. 2012 Autor: Imrich Dioszegi

V centru Dvora Králové nad Labem v sousedství tamního náměstí stavbaři dokončují rekonstrukci budovy polikliniky. Třípatrová budova je nyní bezbariérová a díky stavbě, která se uskutečnila za provozu, nabídne toto zdravotnické zařízení lepší služby. Rekonstrukce vyšla na celkem 5 milionů korun.

„Budova má nyní novou střechu a okna, takže snížila své tepelné ztráty. Nový výtah zlepší dostupnost rehabilitace ve třetím patře a hlavně umožní přesunutí interní ambulance, která tak bude sloužit pacientům na jednom místě vedle chirurgie, urologie stomatologie a zubní laboratoře,“ řekla Jana Třešňáková, krajská radní pro oblast zdravotnictví, která dnes polikliniku po rekonstrukci otevřela.

Ve dvorské poliklinice se začne na podzim stavět také nová lékárna, která by se měla lidem otevřít do konce roku.

Budova polikliniky je součástí Městská nemocnice Dvůr Králové nad Labem. Ta v létě rekonstruovala své oddělení JIP. V nemocnici pacientů slouží interní, chirurgické a urologické oddělení, ARO a oddělení následné péče, v nemocnici působí pracoviště CT, ultrazvuk a rentgen. Nemocnice nabízí svým pacientům celkem 166 lůžek.