Cyklobusy v Krkonoších převezly letos 31.000 lidí a 3800 kol

17. 10. 2012 Autor: ČTK

(ČTK) - Speciální cyklobusy v Krkonoších přepravily v letošní sezoně téměř 31.000 cestujících a přes 3800 kol. Proti loňskému roku ubylo cestujících, ale přibylo přepravených bickylů, řekla dnes ČTK koordinátorka cyklobusů Mirka Chaloupská.

"V roce 2011 bylo 35.500 cestujících a přepraveno bylo 3496 kol. Letos cestujících sice ubylo, ale stoupl počet přepravených kol. A ten stoupající podíl cyklistů nás těší," řekla Chaloupská.

Provoz cyklobusů v Krkonoších začal 2. června, poslední spoje vyjely na šest hlavních tras 30. září. V červnu byly spoje v provozu o víkendech, o prázdninách denně a v září ve čtvrtek a o víkendech. Kromě páteřní trasy mezi Harrachovem a Pomezními boudami umožňují cyklobusy turistům také jízdu mezi Jilemnicí a Horními Mísečkami či spojení mezi Žacléřem a Trutnovem.

Bližší informace o cyklobusech v Krkonoších je možné najít na webu www.krkonose.eu a v krkonošských informačních centrech. Kromě Krkonoš jsou v hradeckém kraji cyklobusy každoročně v provozu také v Kladském pomezí, Českém ráji a v Orlických horách.