Ceny v soutěži Kyber robot putují i do Královéhradeckého kraje

19. 12. 2012 Autor: Jiří Hošna

V soutěži Kyber robot uspěli studenti středních škol Královéhradeckého kraje. Z prestižního klání si odvezli první a třetí místo v kategorii "Libovolný robot". Již šestý ročník soutěže se konal v polovině prosince na Fakultě mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Technické univerzity v Liberci.

Soutěže se zúčastnilo na šest desítek studentů, kteří soupeřili ve třech kategoriích. Za „Libovolného robota“ získali první místo Patrik Šimůnek, Milan Ambrož a Michal Blahovský ze Střední průmyslové školy Trutnov. David Novotný z jičínské Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy pak skončil na třetí pozici. „Prokázal tak nejen svou vysokou odbornou úroveň, ale i velmi kvalitní práci pedagogů, kteří se mu v přípravě na soutěž věnovali,“ uvedla ředitelka jičínské průmyslové školy Alena Žalská.

Mezi žáky základních škol se ještě na třetí místo probojoval Adam Hubálovský z úpického gymnázia.

Královéhradecký kraj dlouhodobě podporuje na svých středních školách technické obory. Získal také z Evropské unie téměř dvě stě milionů korun na vybudování Center odborného vzdělávání, která přispívají k rozvoji studentů a jejich lepšímu uplatnění na trhu práce. Žáci krajských středních škol pravidelně vítězí v odborných studentských soutěžích.

Fotogalerie