Celorepubliková soutěž poštovních dovedností – 2. místo pro SOŠ a SOU Trutnov!

3. 4. 2013 Autor: Bc. Pavlína Kašparová, učitelka praxe a odborných předmětů SOŠ a SOU Trutnov

Ve dnech 25.3. - 27.3. 2012 se družstvo složené ze zástupců žáků 3. ročníku SOŠ a SOU Trutnov úspěšně zúčastnilo Celorepublikové soutěže poštovních dovedností. Tříčlenné družstvo obsadilo 2. místo v celkové soutěži, která byla zaměřena na dovednost žáků v praktických a vědomostních disciplínách z oblasti logistiky a poštovnictví. Zároveň naše družstvo obsadilo i místo 1. v praktické disciplíně nazvané Razítkovací štafeta. Soutěžící družstvo bylo zastoupeno Kateřinou Jadrnou, Anetou Karlecovou, Kristýnou Vaňátkovou a podporu týmu zajišťovala Pavlína Lébová, která se podílela na přípravě celého týmu. Velkou oporou celému družstvu byla jejich připravující paní učitelka Bc. Pavlína Kašparová.

Pořádající školou letošního třetího ročníku byla Střední odborná škola informatiky a spojů v Kolíně, organizátorem a partnerem soutěže byla Česká pošta s.p. a záštitu nad soutěží převzalo Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy a Středočeský kraj. Všechny soutěžní disciplíny připravili zástupci marketingového odboru České Pošty s.p.

Letošního ročníku se zúčastnila družstva ze všech deseti Středních škol v České republice, které jsou zaměřeny na logistiku, finančnictví a poštovnictví.

Soutěžící si ověřili znalosti a dovednosti v soutěžích zaměřených na poštovnictví, ekonomiku, logistiku, finančnictví a zeměpis. Ve všech praktických disciplínách byl velký důraz porotců kladen především na komunikační dovednosti soutěžících a zároveň i na tzv. klientský přístup, kde porota hodnotila dovednosti v oblasti jednání pracovníka ke klientovi peněžních a finančních ústavů.

K odpočinku mezi náročnými vědomostními a praktickými disciplínami přispěly i různé pohybově sportovní a dovednostní aktivity, například skákání v poštovním pytli, poštovní štafeta pro doručovatele zásilek, třídění zásilek na čas a v neposlední řadě tolik úspěšná razítkovací štafeta, ve které naše družstvo vybojovalo 1. místo. Do této soutěže se zapojil i pedagogický doprovod.

Fotogalerie