Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Odborná konference na téma „Podpora rozvoje sociálních služeb“

17. 9. 2012 Autor: Jana Karasová, propagace a tisk

Diecézní charita Hradec Králové ve spolupráci s Pardubickým krajem a Sdružením Creatio připravuje odbornou konferenci na téma PODPORA ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. Konference se uskuteční 19. 9. 2012 (od 9:30 do 14:00 hod.) v prostorách společenského sálu Krajského úřadu v Pardubicích (bývalá reálka), Komenského nám. 120. Záštitu nad touto akcí převzal krajský radní Mgr. Jiří Brýdl.

Na konferenci vystoupí Mgr. Petr Hanuš, ředitel odboru sociálních služeb MPSV ČR, s příspěvkem na téma „Budoucnost sociálních služeb“, které je velmi aktuální v dnešní době finanční nejistoty a plánovaných velkých změn v sociální oblasti. Následující přednáška Ing. Heleny Zahálkové, vedoucí sociálního odboru Krajského úřadu v Pardubicích, na téma „Sociální služby v Pardubickém kraji“ bude zaměřena na kritéria hodnocení žádostí na podporu sociálních služeb, které poskytovatelé každoročně předkládají. Další blok přednášek bude více teoretický. Mgr. Martin Bednář Ph.D., ředitel Caritas – Vyšší odborné školy sociální v Olomouci bude hovořit na téma „Sebehodnocení jako nástroj zvyšování kvality“. Doc. Tatiana Matulayová PhD. z Technické univerzity v Liberci bude přednášet na téma „De/profesionalizace sociálních služeb – dilema současnosti“, kde se bude zamýšlet nad zapojením dobrovolníků a pečujících rodin do sítě profesionálních sociálních služeb.

V závěrečném krátkém bloku vystoupí Mgr. Jan Slezák, inspektor kvality sociálních služeb z Úřadu práce v Pardubicích, který se s účastníky konference podělí o své zkušenosti z poměrně krátké doby fungování inspekcí sociálních služeb pod úřadem práce. Posledním příspěvkem bude představení výstupů mezinárodního projektu „Profesionální pečovatelé“. Prezentace přednášejících budou po skončení konference uveřejněny na webových stránkách zmíněného projektu www.profesionalni-pecovatele.cz.

Bližší informace a přihlášky na odbornou konferenci zájemcům podá Ing. Zdenka Kumstýřová, manažerka projektu, tel.: 731 402 371, email: sdruzeni.creatio@gmail.com, více také v příloze a na www.hk.caritas.cz.

Diecézní charita Hradec Králové

tel.: 495 063 135, e-mail: jana.karasova@hk.caritas.cz

Soubory ke stažení