Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Znáte Giving Tuesday? K oslavám štědrosti a dobrých skutků se může připojit kdokoliv na světě!

9. 11. 2021 Autor: Lenka Matoušková; Zveřejnil: Jana Pešková

Česká republika se již šestým rokem připojí ke Giving Tuesday, světovému dni štědrosti a dobrých skutků. Giving Tuesday podporuje a oslavuje chuť pomáhat. Celý svět včetně Česka se v předvánočním čase spojuje, aby konal dobro. Akci v Česku zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti. My v Aufori se k akci letos připojíme poprvé.

Na měsíc listopad jsme připravili speciální příležitost ty, kteří si jako my přejí, aby děti mohly vyrůstat doma, a ne v dětských domovech, a aby lidé, kteří touží po normálním životě, mohli i přes své problémy pracovat důstojně. Spustili jsme dvě sbírky, do kterých můžete přispět libovolnou částkou. Více o projektech se dozvíte v odkazech níže.

V Aufori neotevíráme ale jen příležitost podpořit naše dva projekty. Rozhodli jsme se, že i my budeme v listopadu „dělat více dobrých skutků.“ Uzavřeme interní sbírku pro psí útulek v Broumově, kterou pořádají zaměstnanci Aufori, zapojíme se jako dobrovolníci do potravinové sbírky, kterou pořádá Federace potravinových bank 20. listopadu, a 30. listopadu vyjdeme do ulic, abychom rozdávali (nejen) úsměv.

Věříme, že když „dostáváme“, měli bychom i „dávat“, že pak je svět o trochu více v pořádku a rovnováze.

Aufori je obecně prospěšná společnost, který v Královéhradeckém kraji již 8 let pomáhá lidem a rodinám, které se ocitnou v nesnázích.

Podpořit naše sbírky můžete zde:

https://www.giving-tuesday.cz/vyrustat-doma-ne-v-detskem-domove/

https://www.giving-tuesday.cz/prace-pro-svadlenky/

Další podrobnosti o Giving Tuesday najdete na www.giving-tuesday.cz, www.facebook.com/givingtuesdaycz a www.instagram.com/givingtuesdaycz.

Soubory ke stažení