Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Využijte možnosti čerpat prostředky v projektu Vzdělávejte se pro růst!

20. 8. 2012 Autor: Mgr. Jana Fiedlerová

S blížícím se ukončením individuálního projektu Vzdělávání poskytovatelů a zadavatelů sociálních služeb na území Královéhradeckého kraje IV, na který již bohužel pro tuto chvíli Královéhradecký kraj nemá možnost navázat, bychom Vám rádi připomněli, že vybraným poskytovatelům sociálních služeb jsou k dispozici finanční prostředky v rámci národního individuálního projektu realizovaného Úřadem práce ČR „Vzdělávejte se pro růst!“. Této možnosti mohou využít poskytovatelé ambulantních nebo terénních sociálních služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením.

Informace o projektu naleznete v příloze a na webových stránkách http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/hkk/informace_z_useku_up/trh_prace/vzdelavejte_se_pro_rust, kde jsou uvedeny také kontakty na odpovědné pracovníky.

Zaměstnavatelé v rámci projektu obdrží finanční příspěvek na vzdělávání či rekvalifikaci svých zaměstnanců. Současně budou zaměstnavateli hrazeny mzdové náklady vzdělávaných zaměstnanců, a to po dobu jejich vzdělávání (po tuto dobu totiž nemůže zaměstnavatel využít zaměstnance na jinou práci). Toto vzdělávání může být obecné a v odůvodněných případech i specifické.

Neváhejte a využijte této příležitosti!

Žádost lze předkládat průběžně, ale vzdělávací aktivity musí být ukončeny nejpozději do 31. 5. 2013!!!

Soubory ke stažení