Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

V prosinci si to děti v Rychnově nad Kněžnou s Romodromem užily

22. 12. 2011

Rychnov nad Kněžnou – Na Pelclovo nábřeží přišel v prosinci Mikuláš, anděl i čert, nezapomnělo se ani na vánoční besídku

Rychnov nad Kněžnou – Na Pelclovo nábřeží přišel v prosinci Mikuláš, anděl i čert, nezapomnělo se ani na vánoční besídku

5dsc033851Díky podpoře Královéhradeckého kraje realizuje Občanské sdružení Romodrom v Rychnově nad Kněžnou projekt zaměřený na terénní sociální práci. V rámci této činnosti se místní terénní pracovnice pravidelně věnují výchovně vzdělávacím aktivitám s dětmi a mládeží. Ve spolupráci s místní mládeží připravily na začátku prosince na Pelclově nábřeží pro menší děti Mikulášskou, jak se patří.

Starší děvčata a chlapci zajistili Mikuláše, anděla a rovnou celou partu skutečně pekelsky vyhlížejících i žertovných čertů. Terénní pracovnice díky podpoře Občanského sdružení Romodrom připravily balíčky plné sladkostí, čokoládových Mikulášů, ale i mandarinek a banánů. Ty děti nedostávaly ale jen tak zadarmo. Mikuláš s andělem pokaždé na každém dítku vyloudili nějakou tu básničku nebo písničku. Čerti moc práce neměli, děti byly celý rok prý hodné, přesto se sem tam někoho pokusili strčit do pytle. Zábavné odpoledne pokračovalo v prostorách kanceláře na Pelclově nábřeží, kde na děti čekala spousta her a soutěží, do kterých se zapojovali i rodiče dětí.

Akce se konala 5. prosince v odpoledních hodinách. Všichni zúčastnění, přičemž někteří dorazili se svými rodiči i z jiných koutů města, si ji hezky užili. O 14 dnů později uspořádaly terénní pracovnice pro děti v prostorách na Pelclově nábřeží také vánoční besídku. Ta už byla o krásných koledách, vánočních přáníčkách a nějakém tom cukrovíčku. Těšíme se na další milá setkání v roce 2012!

Zajištění terénní práce na území Královéhradecka je podpořeno z krajského individuálního projektu Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji II.

V případě zájmu o více informací nás prosím kontaktujte:

Mgr. Lenka Matoušková

krajská koordinátorka terénní sociální práce Královéhradeckého kraje

Tel.: 739 630 225; email: lenkamatouskova@romodrom.cz

o. s. Romodrom, Ak. Heyrovského 1178/4, 500 03 Hradec Králové

www.romodrom.cz