Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Týden sociálních služeb

26. 9. 2012 Autor: Jiří Zeman

Pod sloganem „…aby se člověk cítil být člověkem“ se od 8. do 14. října uskuteční počtvrté celostátní Týden sociálních služeb ČR. Projekt vyhlašovaný Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a Ministerstvem práce a sociálních věcí představí široké veřejnosti sociální služby.

Týden sociálních služeb zahrnuje řadu aktivit. Lze se tak zapojit např. do celostátního Dne otevřených dveří poskytovatelů sociálních služeb (9. a/nebo 10. 10.) či do tzv. doprovodných aktivit: výstav, soutěží, festivalů, seminářů, konferencí pro poskytovatele či uživatele sociálních služeb nebo širokou veřejnost.

Cílem týdne sociálních služeb je ukázat veřejnosti, že sociální služby jsou kvalitní, pomáhají statisícům lidí a pomáhají zachovávat lidskou důstojnost a soběstačnost.

V Královéhradeckém kraji je možné navštívit domovy pro seniory v Hradci Králové, Trutnově, Chlumci na Cidlinou, Humburkách či Černožicích. Den otevřených dveří pořádá také centrum denních služeb občanského sdružení Orion v Rychnově nad Kněžnou nebo Domov sociálních služeb Skřivany.

V Červeném Kostelci se v období od 5. do 14. října uskuteční ve výstavní síni městského úřadu prodejní výstava na podporu hospicové péče poskytované Oblastní charitou Červený Kostelec.

Více informací získáte na www.tyden-socialnich-sluzeb.cz nebo www.stastne-stari.cz

Soubory ke stažení