Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Romodrom prezentoval svou práci na prvním veletrhu sociálních služeb v Rychnově nad Kněžnou

4. 11. 2011

Rychnov nad Kněžnou, 1. 11. 2011 – V Rychnově nad Kněžnou měl premiéru Veletrh sociálních a podporujících služeb ve městě a regionu Rychnova nad Kněžnou o.s.RomodromV rychnovském Společenském centru se ve dnech 20. a 21. října konal vůbec první Veletrh sociálních a podporujících služeb ve městě a regionu Rychnova nad Kněžnou. Veletrhu se zúčastnili zástupci města, poskytovatelé soc. služeb na území Rychnova nad Kněžnou, ale i z blízkého okolí, např. Ústav sociální péče pro mládež Kvasin, Občanské sdružení Orion, Občanské sdružení Pferda, Farní charita – stacionář sv. Františka Rychnov nad Kněžnou, Sociální služby města Rychnova, Nízkoprahové zařízení 5KA, Helpion o.p.s., Azylový dům pro matky s dětmi CEMA Žamberk, Český červený kříž, Hospic Červený Kostelec a další – všichni s cílem prezentovat laické i odborné veřejnosti, školám i rodinám pečující o své blízké zajímavým způsobem svou práci a seznámit je se svou nabídkou sociálních služeb.

Rychnov nad Kněžnou, 1. 11. 2011 – V Rychnově nad Kněžnou měl premiéru Veletrh sociálních a podporujících služeb ve městě a regionu Rychnova nad Kněžnou

o.s.RomodromV rychnovském Společenském centru se ve dnech 20. a 21. října konal vůbec první Veletrh sociálních a podporujících služeb ve městě a regionu Rychnova nad Kněžnou. Veletrhu se zúčastnili zástupci města, poskytovatelé soc. služeb na území Rychnova nad Kněžnou, ale i z blízkého okolí, např. Ústav sociální péče pro mládež Kvasin, Občanské sdružení Orion, Občanské sdružení Pferda, Farní charita – stacionář sv. Františka Rychnov nad Kněžnou, Sociální služby města Rychnova, Nízkoprahové zařízení 5KA, Helpion o.p.s., Azylový dům pro matky s dětmi CEMA Žamberk, Český červený kříž, Hospic Červený Kostelec a další – všichni s cílem prezentovat laické i odborné veřejnosti, školám i rodinám pečující o své blízké zajímavým způsobem svou práci a seznámit je se svou nabídkou sociálních služeb.

o.s.RomodromNa veletrhu nechybělo ani Občanské sdružení Romodrom, za které svou práci na veletrhu prezentovaly jeho dvě terénní pracovnice, které v Rychnově nad Kněžnou působí. Představily jak terénní práci v sociálně vyloučených lokalitách, ve kterých pracují se sociálně znevýhodněnými jedinci, tak svou činnost zaměřenou na děti a mládež. V rámci výchovně vzdělávacích aktivit s dětmi připravily pro účastníky veletrhu barevné papírové květiny s kontakty na terénní pracovnice, které si účastníci akce od stánku o.s. Romodrom odnášeli jako malou pozornost. Hosty veletrhu i ostatní poskytovatele sociálních služeb zajímala činnost o.s Romodrom, jeho poslání, cílová skupina, které jsou terénní programy určeny, i výsledky naší dosavadní práce.

Atraktivitu dvoudenního veletrhu zvyšoval také doprovodný programu, v rámci které vystoupili například Prausův pěvecký soubor, děti z rychnovských mateřských škol, děti ze Základní umělecké školy v Rychnově nad Kněžnou a taneční soubor romského Občanského sdružení Kali Růža, u jehož zrodu terénní pracovnice o. s. Romodrom také asistovaly.

Veletrhu sociálních služeb v Rychnově nad Kněžnou, který byl součástí aktivit projektu „Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji II“ přejeme do dalších let hodně štěstí a úspěchů a věříme, že se ho o.s. Romodrom bude moci za rok opět zúčastnit!

Zajištění terénní práce na území Královéhradecka je podpořeno z krajského individuálního projektu Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji II.

Autorka:

Mgr. Lenka Matoušková

krajská koordinátorka terénní sociální práce Královéhradeckého kraje

Tel.: 739 630 225; email: lenkamatouskova@romodrom.cz

o. s. Romodrom

Ak. Heyrovského 1178/4, 500 03 Hradec Králové

www.romodrom.cz