Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

Poohlédnutí se za vzdělávacími kurzy realizovanými Centrem dalšího vzdělávání MARLIN, s.r.o.

Logo - Spolufinancováno EU

24. 9. 2012 Autor: Mgr. Martina Kaletová

MARLIN s.r.o. je vzdělávací zařízení akreditované MŠMT ČR a MPSV ČR a společnost byla založena v roce 1994. Sídlo společnosti je v Uherském Hradišti a dalších 15 provozoven nalezneme ve 4 krajích (Zlínském, Jihomoravském, Olomouckém a Pardubickém). Společnost se zaměřuje na vzdělávání a poradenství dospělých (rekvalifikační a vzdělávací kurzy, poradenské služby a činnosti centra bilanční diagnostiky, realizace veřejných zakázek ÚP a grantových projektů, tvorba a realizace firemního vzdělávání, vzdělávání veřejné správy a pracovníků v sociálních službách), projektovou činnost a agenturu práce.

Jsme velice rádi, že naše bohaté zkušenosti v oblasti vzdělávání a náš tým profesionálních lektorů mohl pomoci pracovníkům sociálních služeb splnit si svou povinnost a účastnit se akreditovaných kurzů. A jak plyne z dotazníků a osobních hovorů s frekventanty, umožnili jsme jim načerpat nové obohacující teoretické i praktické zkušenosti.

Vzdělávání poskytovatelů a zadavatelů v sociálních službách je velice příjemná ale i důležitá práce, proto si velice vážíme každého spokojeného účastníka.

Společnost MARLIN, s.r.o. realizovala v rámci Individuálního projektu Vzdělávání poskytovatelů a zadavatelů sociálních služeb na území Královéhradeckého kraje IV 5 typů kurzů ve 23 bězích.

První kurz jsme realizovali v květnu 2011, poslední v září 2012. Celkem se kurzů zúčastnilo 339 frekventantů. To znamená, že dílčí indikátory (počet úspěšných frekventantů) pro všechny kurzy jsme splnili na 123%.

• Kurz 2-18 Poruchy chování dětí a dospívajících, délka trvání: 24 hodin, místo konání: Hradec Králové, Náchod, 2 běhy, dílčí indikátor jsme splnili na 117%.

• Kurz 2-24 Základní sociální poradenství, poradenské dovednosti, délka trvání: 16 hodin, místo konání: Hradec Králové, 5 běhů, dílčí indikátor jsme splnili na 123%.

• Kurz 2-26 Individuální plánování v sociálních službách, délka trvání: 32 hodin, místo konání: Hradec Králové, Náchod, 8 běhů, dílčí indikátor jsme splnili na 123%.

• Kurz 2-27 Práva klientů a jejich ochrana, délka trvání: 16 hodin, místo konání: Hradec Králové, 6 běhů, dílčí indikátor jsme splnili na 125%.

• Kurz 2-31 Sociální práce v systému pomoci v hmotné nouzi, délka trvání: 8 hodin, místo konání: Hradec Králové, 2 běhy, předpokládaný splněný dílčí indikátor je 121%.

Zájem o kurzy realizovaných naší společností byl veliký, zadavatelé a poskytovatelé sociálních služeb se na jednotlivé běhy kurzů hlásili i s ročním předstihem, proto jsme některé přihlášené náhradníky museli odmítnout.

Touto cestou bych velice ráda poděkovala za výbornou spolupráci zaměstnancům Královéhradeckého kraje, kteří umožnili vzdělávání zadavatelům a poskytovatelům sociálních služeb na území Královéhradeckého kraje.