Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Pohádkové putování lesem Včelným – o.s. Romodrom na akci nechyběl

12. 7. 2011

25. června se terénní pracovnice o.s. Romodrom spolu s dětmi zúčastnily pohádkového putování lesem Včelným.

25. června se terénní pracovnice o.s. Romodrom spolu s dětmi zúčastnily pohádkového putování lesem Včelným.

vodník a vodniceV sobotu 25. června 2011 se dvě pracovnice o.s. Romodrom zúčastnily v Rychnově nad Kněžnou akce „Pohádkové putování lesem Včelným“, kterou organizoval místní Dům dětí a mládeže ve spolupráci se společností Matrix, která touto akcí slavila letos své 20. výročí, a vlastní hotel Studánka, který je situován právě v lese Včelném.

Pracovnice o.s. Romodrom, přestrojené do kostýmu vodníka a vodnice, měly pro děti i jejich rodiče, kteří je doprovázeli, připravené stanoviště se zábavnými soutěžemi u Ivanského jezera. Za účast na zábavné akci o.s. Romodrom získalo od společnosti Matrix finanční dar v hodnotě 1500 Kč na nákup výtvarných a sportovních potřeb, vhodných pro výchovnou aktivizační činnost, kterou v sociálně vyloučených lokalitách pracovnice s dětmi a mládeží vykonávají. Z darovaných financí mají v plánu dětem zakoupit míče a výtvarné potřeby.

Celodenní akce byla úspěšná, navštívilo ji více než 230 dětí z Rychnova nad Kněžnou a blízkého okolí. Máme radost, že se „pohádkového putování lesem Včelným“ spolu s našimi terénními pracovnice mohly zúčastnit i děti ze sociálně znevýhodněných rodin, se kterými pracujeme.

Zajištění terénní práce na území Královéhradecka je podpořeno z krajského individuálního projektu Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji II.

V případě zájmu o více informací nás prosím kontaktujte:

Mgr. Lenka Matoušková

zástupkyně krajského koordinátora terénní sociální práce Královéhradeckého kraje

Tel.: 739 630 225; email: lenkamatouskova@romodrom.cz

O. s. Romodrom

Ak. Heyrovského 1178/4, 500 03 Hradec Králové

www.romodrom.cz