Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Obyvatelé sociálně vyloučené lokality Kydlinovská se chystají k vystěhování

18. 8. 2010

Po vleklých problémech s hepatitidou typu A, stížnostech sousedů a spoustě novinových článků o Kydlinovské ulici v Hradci Králové se začaly věci hýbat. Majitel objektu ukončuje možnost ubytování pro zdejší obyvatele!

Po vleklých problémech s hepatitidou typu A, stížnostech sousedů a spoustě novinových článků o Kydlinovské ulici v Hradci Králové se začaly věci hýbat. Majitel objektu ukončuje možnost ubytování pro zdejší obyvatele!

Minulý týden informoval majitel objektu v Kydlinovské ulici terénní pracovníky občanského sdružení Romodrom o tom, že objekt uzavírá. Tento objekt, spíše pozemek, na kterém objekt stojí, je již vyvěšen na inzertních webových stránkách k prodeji.

Informace od majitele zněla jasně: „Do pátku 20.8. budou všichni vystěhováni.“ Terénní pracovnice o. s. Romodrom Lucie Čonková prodloužila lhůtu vystěhování, alespoň do pondělí 23. 8. z důvodu nedostatku volných míst v ubytovnách kvůli právě probíhajícímu HIP-HOP kempu.

V objektu žije momentálně šest rodin, což je snížení o dvě rodiny za poslední dva měsíce.

Dvě rodiny se dostaly na ubytovnu. Aktuální stav je takový, že obyvatelům byla odpojena elektřina. Voda by měla být odpojena v následujících dnech.

Nyní bude na samotných obyvatelích, aby se společně s pomocí terénních pracovníků pokusili najít vhodné ubytování. Jedné rodině se již ubytování nalézt podařilo, postarala se o to terénní pracovnice Iveta Kokyová z odboru sociálních věcí a zdravotnictví Magistrátu města Hradce Králové.

Podle našich informací by se další dvě rodiny měly přestěhovat ke svým příbuzným.

Zajištění terénní práce na území Královéhradecka je podpořeno z krajského individuálního projektu Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji, který bude realizován do prosince 2010.

V případě zájmu o více informací, prosím, kontaktujte:

Mgr. Čestmír Horký

Krajský koordinátor terénní sociální práce Královéhradeckého kraje

Tel.: 731 289 390

Email: horky@romodrom.cz

O. s. Romodrom

Ak. Heyrovského 1178/4, 500 03 HRADEC KRÁLOVÉ

www.romodrom.cz