Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Začít spolu v Broumově

26. 1. 2010

Projekt se zaměřuje na poskytování služeb sociální prevence osobám sociálně vyloučeným nebo ohroženým sociálním vyloučením na území Královéhradeckého kraje.

Projekt se zaměřuje na poskytování služeb sociální prevence osobám sociálně vyloučeným nebo ohroženým sociálním vyloučením na území Královéhradeckého kraje.

Cílem je pomoci cílovým skupinám plně se zapojit do ekonomického, sociálního a kulturního života společnosti; zejména umožnit jejich vstup či návrat na trh práce, udržení na trhu práce nebo přístup ke službám, které návrat na trh práce umožňují.

Výběr sociálních služeb a jejich cílových skupin reflektuje potřeby kraje, které vyplývají z plánu rozvoje sociálních služeb Královéhradeckého kraje.

Ve veřejné zakázce "Nizkoprahová zařízení pro děti a mládež - děti, mládež a mladí dospělí ohrožené společensky nežádoucími jevy" jsme získali finanční prostředky na registrovanou sociální službu Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Projekt je financován na období 1. 6. 2009 - 30. 6. 2012.

Posláním NZDM je usilovat o sociální začlenění a pozitivní změnu v životním způsobu dětí a mládeže ( 6-26 let ) Broumova a okolí. Snažíme se o navázání a udržení kontaktu vytváření bezpečného a motivující prostředí ke smysluplnému využití volného času klienta , zamezení patologickým jevům, trávení volného času s nabídkou sociální intervence a pro podporu jejich rozvoje samostatnosti a společenské spoluzodpovědnosti.

Zabezpečení podpory pro zvládnutí obtížných životních událostí, snížení sociálních rizik vyplývajících z konfliktních společenských situací, životního způsobu a rizikového chování, zvýšení sociálních schopností a dovedností (dodržování pravidel slušného chování, budování a udržování stabilních mezilidských vztahů apod.), dále o podporu sociálního začlenění do skupiny vrstevníků i do společnosti, včetně zapojení do dění místní komunity, o nezbytnou psychickou, fyzickou, právní a sociální ochranu během využívání služeb.

Zajišťuje podmínky pro realizaci osobních aktivit a poskytuje aktivity a činností zaměřené na prevenci s cílem snížit riziko sociálně patologických jevů.

Autor: o. s. Začít spolu