Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Královéhradecký kraj nabídne pracovníkům sociálních služeb další vzdělávání

4. 11. 2010

Královéhradecký kraj navázal na několikaletou tradici a opět nabídne pracovníkům sociálních služeb na svém území příležitost dále se vzdělávat.

Královéhradecký kraj navázal na několikaletou tradici a opět nabídne pracovníkům sociálních služeb na svém území příležitost dále se vzdělávat.

„Dalším vzdělávacím projektem, na který se Královéhradeckému kraji podařilo z Evropského sociálního fondu získat zhruba 20 milionů korun, chceme i v následujících dvou letech podpořit zvyšování kvality sociálních služeb na našem území prostřednictvím vzdělávání jejich pracovníků“ uvedl krajský radní zodpovědný za sociální oblast Miroslav Uchytil.

Projekt přinese pracovníkům poskytovatelů sociálních služeb a sociálních odborů pestrou nabídku vzdělávání v tématech z oblasti přímé práce s klientem a vzdělávání zaměřené na rozvoj komunikačních dovedností a osobnostní rozvoj.

 

Aktivita „Kvalifikační vzdělávání pracovníků v sociálních službách“ umožní poskytovatelům sociálních služeb v pozici zaměstnavatelů zajistit svým zaměstnancům nabytí odborné způsobilosti pro výkon tohoto povolání prostřednictvím akreditovaného kvalifikačního kurzu.

 

Akreditované vzdělávací programy projekt nabídne také vedoucím pracovníků působícím v sociálních službách.

 

Nově je do projektu zařazena tvorba, pilotní ověření a následná realizace dvou vzdělávacích programů dalšího vzdělávání. Cílem této aktivity je rozšířit nabídku akreditovaných vzdělávacích programů v oblastech sociální práce s příjemci příspěvku na péči, plánování sociálních služeb a případové sociální práce.

 

Veškeré vzdělávací aktivity budou realizovány dodavatelsky prostřednictvím vzdělávacích programů akreditovaných MPSV. Již nyní se mohou zájemci s konkrétními  tématy připravovaného vzdělávání seznámit na webových stránkách Královéhradeckého kraje či na stránkách sociálních projektů Královéhradeckého kraje. Vlastní vzdělávání bude zahájeno v průběhu prvního čtvrtletí následujícího roku.

Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.